100 de zile de scoala si 100 de activitati

Ei da, am mai spus, am recunoscut: sarbatorirea celor 100 de zile de scoala e o idee gasita la altii, din alte tari. Am vazut ca se aplica mult si in scolile romanesti si asta inseamna ca e potrivita si ne place.
100 de zile de scoala

De ce sa sarbatoresti 100 de zile de scoala?

1. Ii invatam pe copii ca orice prilej poate fi un moment de sarbatoare, de bucurie, nu trebuie sa asteptam neaparat zile de nastere si un Craciun.
2. Ne putem stabili obiective, ne putem face planuri.
3. Tragem linie si vedem care sunt realizarile si neimplinirile.
4. Copiii mici vor percepe mai usor timpul de scoala daca e fractionat in unitati mai mici si vor invata sa se autoaprecieze rapostandu-se la timpul care a trecut si sa isi seteze scopuri noi.
5. Ii invatam valoarea timpului – o zi trebuie sa fie ceva in care ai invatat ceva nou, in care ai fost fericit, ai facut fericit pe cineva.
6. Combinam o multime de activitati in jurul lui 100.
7. Ii scoatem putin din rutina si le aratam ca invatarea poate fi si altfel.

100 de activitati pentru 100 de zile de scoala

Pfiii! As putea gasi 100 de motive de sarbatorit. V-am pregatit 100 de idei de facut pentru cele 100 de zile de scoala. Le-am pus intr-un format PDF ca sa va fie usor sa le printati. Veti gasi si pe net o multime de alte sugestii de activitati. M-am gandit la unele care se adapteaza scolii romanesti si care sa respecte cateva principii dragi mie: sa fie ceva folositor, legat și conectat cu altceva, pus intr-un context mai larg si aplicabil, sa nu fie obositor, repetitiv si sa sa nu presupuna investitii sau costuri suplimentare.
Puteti descarca cele 100 de idei AICI – fise de descarcat.
100 de zile de scoala

Sa le facem pe toate?

Desigur, nu veti putea realiza toate activitatile propuse de mine. Alegeti unele care se pliaza pe nevoile si interesele clasei voastre. Luati-i pe copii prin surprindere cu unele idei (sa facem 100 de pasi spre exemplu, sa adunam 100 de copii in curtea scolii…) sau anuntati-i din timp sa isi pregateasca materiale. Daca aveti 30 de copii in clasa si fiecare aduce cate 3 mere, sunteti foarte aproape de a avea 100 de mere. Folositi fiecare activitate pentru a o lega de ceva real din viata lor: Daca avem 30 de copii si fiecare a adus cate 3 mere, cate mere avem? Cate ne mai trebuie până la 100? Ce putem face cu ele? Le daruim, le mancam impreuna? Cate sa mai punem sa avem 137? Dar dublu, triplu?
Daca aveti si alte idei de activitati, lasati un comentariu.
Iata activitatile noastre din clasa 3 – AICI sau pe cele din clasa 2 – AICI.
Ema

3 thoughts on “100 de zile de scoala si 100 de activitati”

  1. Confectionam 100 de inimi in care scriem mesaje catre copii din alte tari pentru ai indemna sa urmeze cursuri in Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *