Alfabetul invers – O carte creativa, o abordare inedita

Aceasta postare contine linkuri de afiliere. Cumparand ceva pornind de la ele, veti plati acelasi pret ca si in libraria online. 
Alfabetul nu e greu, daca il privesti invers. Daca aveti o clasa pregatitoare sau o clasa intai, daca sunteti parinte si cautati o carte super pentru prichindelul vostru, iata una WOW: The Turn-Around, Upside-Down Alphabet Book de Lisa Campbell Ernst.
alfabetul
Lisa Campbell Ernst s-a nascut in 1957 si locuieste in America. E scriitoare si ilustratoare de carti. Cartea cu alfabetul e minunata. E simpla, foarte simpla. Dar invita imaginatia sa zboare. Fiecare litera e desenata cu o alta culoare, pe un alt fond. Fiecare pagina te invita sa intorci litera pe toate cele patru parti pentru a descoperi o alta imagine. Cine poate fi A? Litera A privita invers? Un cioc de pasare…Un con de inghetata….Coltul unei stele…Dar posibilitatile sunt infinite, nu-i asa? In functie de imaginatia fiecaruia, copiii vor spune o multime de lucruri. 
Interesant este faptul ca unele litere sunt privite in context, adica in legatura cu fondul pe care sunt desenate. Ele reprezinta de fiecare data altceva si ajutate de culoarea de fundal.
Puteti folosi cartea la clasa sau acasa. La fiecare litera. Puteti incepe de unde vreti voi.

Alfabetul cu idei

* O activitate practica: copiii pot decupa si lipi litera de tipar pe o plansa colorata. Exersati in acest fel abilitatea de a conduce foarfecele, de a taia pe contur, de a lipi. Dar la fel de bine copiii pot desena  sau picta litera. Mergand pe conturul sau, ei isi vor interioriza forma literei.
* Un brainstorming – Ce poate fi forma literei M? Toate raspunsurile sunt bune, nu uitati.
* Un alt desen – Transformati litera in altceva. Si pornind de la litera M copiii pot desena un munte, o maimuta, dintii unui fierastrau, un drum…
*Gasiti in jur litere. In obiectele care va inconjoara. Cu ce litera seamana muchiile unui dulap? Dar foarfecele? Unde avem forma literei O?
Mi-a placut foarte mult si faptul ca la fiecare litera autoarea foloseste mereu o alta actiune: A devine, C pretinde a fi, E viseaza sa fie, G devine, P se transforma in …
Puteti cumpara cartea de pe siteul BooksExpress – The Turn-Around, Upside-Down Alphabet Book. Daca va incanta si alte carti ale autoarei, le gasiti tot aici Carti Lisa Campbell Ernst.
Daca locuiti in strainatate poate va e mai usor de pe siteul BookDepository – The-Turn-around-Upside-down-Alphabet-Book, iar toate cartile le gasiti AICI – Lisa Campbell Ernst
Sa imi spuneti parerea voastra. Daca aveti si alte idei creative cu litere, lasati un comentariu. Alte activitati si jocuri didactice pentru literele alfabetului gasiti pe blog: Litera S, Litera T.
Ema

6 thoughts on “Alfabetul invers – O carte creativa, o abordare inedita”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *