Ma gandesc tot mai mult sa integrez Origami in activitatile cu copiii. Aici e broscuta Origami care mi-a dat niste idei de activitati. Vi le prezint mai jos. Broscuta aceasta e tare dragalasa deoarece sare si e si usor de realizat. In 13 mai va fi ziua broscutelor, o ocazie potrivita sa vorbiti despre broaste de tot felul, sa le studiati ciclul de viata, sa cititi povestiri, fabule, poezii. O puteti declara ziua broscutelor, imbracati-va in verde si propuneti ca fiecare raspuns al elevilor sa fie insotit de un Oac! sau de o saritura.
Broscuta Origami si ce stie ea sa faca
- Puteti urmari AICI filmul meu despre cum se face broscuta Origami si la ce activitati o puteti folosi.
- Faceti broscute din hartie viu colorata. Aveti nevoie de dreptunghiuri pe care le plaiti dupa model.
- Cand va fi gata, o ajutati sa sara: apasati usor cu degetul pe partea din spate.
- Ar putea fi de ajutor la recunoasterea numerelor. Eu am scris numerele pe niste gaze. Voi spuneti un numar si copiii fac broscuta sa sara pana la acel numar. In loc de numere ar putea fi litere, parti de vorbire, rezultatele unor operatii matematice.
2. Si cu ortogramele v-ar ajuta. Scrieti ortogramele pe ceva tematic, de exemplu pe niste frunze de nufar. Spuneti o propozitie care sa contina o ortograma, iar copiii vor face broscuta sa sara pana la ortograma corecta.
3. Ce spuneti de o cursa cu broscute? Stabiliti traseul, amenajati startul si linia de sosire. pe locuri, gata, pleaca!
4. Stiti desigur ce oracaiala fac. Ele de fapt spun povesti. Realizati broscute in culori diferite, ca personajele dintr-o poveste. Folositi-le pentru a repovesti sau pentru a inventa o poveste.
5. O broscuta cu mesaj!
6. Realizati broscute mari si mici. Copiii ar fi foarte incantati daca ati face una uriasa! Sortati-le dupa marime si culoare.
7. Vorbiti despre familie, despre prietenie. Inventati o poveste cu doua broscute care se ajuta.
La ce alte activitati le-am mai putea folosi?
Jucariile Origami la scoala si acasa
Pe langa faptul ca e amuzant sa realizezi jucarii din hartie, arta plierii are si alte avantaje. Si cu siguranta vei fi de acord cu mine in legatura cu folosirea jucariilor Origami si la alte activitati.
- Cand pliaza hartia, copiii isi antreneaza muschii fini ai mainilor.
- Succesiunea si secventialitatea etapelor ii determina sa fie concentrati, sa respecte pasii.
- Origami ii ajuta pe copii sa anticipeze si sa planifice: trebuie sa tii hartia intr-un anume fel, sa o pliezi asa ca sa obtii o anumita forma, ce se va intampla daca o pliez aici.
- Origami e de mare ajutor la partea de geometrie. In timp ce realizati jucarii, veti folosi multi termeni din geometrie: linie, muchie, jumatate, sfert, unghi, colt, latura.
- Daca integrati jucariile si in alte activitati, copiii vor invata sa faca acest lucru si cu alte obiecte. O jucarie poate avea mai multe utilitati, poate fi de ajutor la mate, la gramatica, la spus povesti.
- Copiii se vor prinde mai usor in invatare daca vor avea ceva mesterit de ei sau daca au un suport vizual amuzant.
- Unele figuri sunt usor de realizat, altele nu. Porniti gradul, de la cele mai usoare. Realizati aceeasi jucarie de mai multe ori, pana cand copiii invata etapele. Faceti aceeasi jucarie in marimi diferite.
- Strecurati o jucarie Origami in penarul unui copil suparat sau obosit. Puneti una in cadoul pentru ziua de nastere, pentru sfarsitul anului, pentru inceputul anului. Pastrati cateva in sertarul vostru, va vor fi de mare folos cand un elev are o problema.
In magazinul meu – Broasca si Broasca Testoasa – Un format PDF cu 44 de pagini cu fise pentru ciclul de viata al broastelor, comparatie intre cele doua specii, pagini pentru realizarea unei carti in care copiii pot citi si desena.
Daca aveti si alte idei, va invit sa lasati un comentariu. Ce jucarii Origami stiti sa realizati?
Alte articole pe blog: Broscute la clasa pregatitoare – un joc cu litere, Ț de la Țestoasa.
Ema
4 thoughts on “Broscuta Origami si 7 activitati saltarete”