Februarie e o luna interesanta. La raspantia dintre doua anotimpuri, Faurar chiar isi merita numele: faureste ce va sa vina. E, in acelasi timp, si o luna parca nehotarata, cu o vreme care merge la extrema cea rece, ca si cum iarna se opinteste sa arate ce poate.
Februarie, Faurar, Faur
Pentru calendarul acestei luni am ales un chenar nehotarat, cu albastru si verde, asa cum e si luna aceasta care ne pregateste de primavara. Da, chiar ne pregateste. In trecut (poate o mai fi asa si azi prin unele parti), in februarie oamenii isi pregateau uneltele pentru activitatile de primavara.
Printati cartonasele cu numere si cu zilele saptamanii pe un carton, decupati-le. Prindeti pe un panou, in ordine, pentru a forma un calendar. Le puteti prinde pe toate odata sau puteti lasa copiii sa aseze fiecare zi cand ii vine randul.
Folositi cartonasele cu numere si la alte activitati: numarati, ordonati-le, selectati numerele pare si impare.
Ce sarbatorim in februarie?
- 1 februarie – ziua cititului cu voce tare
- In aceasta luna s-au nascut Ioan Luca Caragiale, Marin Sorescu, Grigore Alexandrescu si Jules Verne. Si altii desigur. Cautati-i, mentinati-i si sarbatoriti-i pe cei care va intereseaza in mod deosebit.
- 10 februarie 2021 – Ziua cititului impreuna – gasiti informatii AICI.
- 14 februarie – Valentine’s Day – Eu i-am spus ziua prieteniei.
- 24 februarie – Dragobete
- Alte sarbatori: Ziua baletului, Ziua ursului polar.
- Pe siteul Days of the Year gasiti si alte sarbatori. Unele sunt internationale, altele se serbeaza in Statele Unite.
- Cautati pe internet si alte sarbatori care au legatura cu Romania: scriitori nascuti in februarie, evenimente, obiceiuri si traditii populare, superstitii. Selectati pe cele care va intereseaza, vi se par interesante si corespund cu continuturile voastre.
Cum citim calendarul lunii februarie?
Invatati-i pe copii sa citeasca un calendar. Ce zi e azi, ce va fi maine. Introduceti termeni temporali: azi, maine, poimaine, raspoimaine, ieri, alaltaieri. Cereti-le sa identifice o anumita data, faceti calcule pornind de la o anume zi: Azi este data de 9, peste cate zile va fi 15? Azi este luni 11 februarie, in ce zi a saptamanii va fi 20?
Daca folositi calendarul meu, trimiteti-mi poze intr-un mesaj privat pe pagina mea de Facebook EmaLaScoala si, cu permisiunea voastra, le voi publica aici. Va invit sa scrieti in comentarii ideile voastre pentru aceasta luna. Ce sarbatoriti? Sau poate aveti niste activitati anume pentru citirea calendarului.
Alte articole pe blog: Organizarea clasei, Numerele de la 11 la 20.
Un calendar cu mai multe formate, culori, cu sarcini si mai multe fise de lucru gasiti AICI.
Ema
Love the design of your calendar. Very useful tips for teaching children how to use a calendar. Thanks for sharing.
Thank you.
Terrific resource! Thanks.
Your calendar is so beautiful and detailed.
Great resource for learning how to use/read a calendar!