ce poti face cu o idee

Carte – Ce poti face cu o idee? de Kobi Yamada

Am pornit clubul de lectura la clasa pregatitoare. Si am inceput cu o carte care invita si la lectura, dar si la a fi creativ. Daca ar fi sa o declar cartea lunii, pe aceasta as pune-o pe locul unu: Ce poti face cu o idee? de Kobi Yamada. Are de toate si invita la tot felul de discutii. Nici ca se putea spune mai bine o poveste despre cum apar ideile si ce sa faci cu ele. Cartea se adreseaza copiilor de peste 6 ani, e potrivita poate si la clasele a doua si a treia. O gasiti la Editura Arthur.

ce poti face cu o idee

Activitati pe marginea cartii

  1. Cititi cartea de la inceput pana la sfarsit fara sa va opriti. Discutati ce e o idee.
  2. Cum a fost idea prezentata in carte? Are forma unui ou, semn ca o idee e ceva productiv, care rodeste, creste, se dezvolta, acumuleaza, se schimba.
  3. Discutati despre gradarea actiunii. Aici e de ajutor si grafica: la inceputul cartii nu apar culori, doar ideea sub forma de ou e colorata. Apoi, pe fiecare pagina apare cate putina culoare: o frunza, o floare, un detaliu. Spre sfarsit e tot mai multa culoare.
  4. Personajul cartii. I-am intrebat pe copii daca se regasesc in carte, daca personajul seamana cu ei. Am stabilit ca personajul poate fi ori fetita, ori baiat. Si grafica, dar si povestirea ajuta la acest lucru, asa ca oricine se poate identifica acestui personaj.
  5. I-am intrebat pe copiii mei cand le vin lor ideile. I-am rugat sa isi aminteasca ce au facut atunci cand le-a venit o idee. Au descoperit ca uneori a fost exact ca in carte, mama sau un frate nu au avut incredere intr-o idee nastrusnica de-a lor.
  6. Puteti completa o fisa de lectura, o gasiti AICI. Aceasta este si prima fisa de lectura a copiilor mei de pregatitoare.

ce poti face cu o idee

Daca ati citit cartea Ce poti face cu o idee? si ati desfasurat activitati pe marginea ei, va invit sa scrieti in comentarii ideile voastre.

Pe Elefant gasiti si varianta in engleza a cartii, dar si alte carti super, in acelasi stil, ale autorului Kobi Yamada.

Alte articole pe blog: Carte pentru copii – Picnic cu tort, Alfabetul invers – O carte creativa, o abordare inedita

Ema

4 thoughts on “Carte – Ce poti face cu o idee? de Kobi Yamada”

  1. Mă tot gândesc și eu cum să abordez cartea, mai ales că am un copil cu prea multe idei și din nefericire una mai neinspirată ca alta… cu consecințe mai mult sau mai puțin periculoase. Vineri sunt curioasă ce o să iasă, căci oricâte planuri am face, ideile lor sunt mereu noi și mereu surprinzătoare. Aș vrea să îi pun și să deseneze „ultima idee” care le-a venit, să vedem cum „arată” ale lor. Apoi să le descriem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *