carti de primavara

Carti de primavara – Lista cu carti pentru luna Martie

Ce citim in luna martie? Ce le citim copiilor? Ce citim la scoala sau acasa? Mereu primesc cereri de a sugera carti potrivite pentru o anume tematica. Luna martie e tare darnica la acest capitol. Iata o lista cu carti de primavara. Daca stiti si alte titluri interesante, lasati un comentariu.

Titlurile de mai jos contin linkuri de afiliere care va conduc spre librariile online. Cu siguranta ca pe unele le aveti deja in biblioteca, iar pe altele le gasiti la biblioteca din orasul vostru.

carti de primavara

carti de primavara

Carti de primavara, despre plante si animale

carti de primavara

Carti despre pictori si muzicieni

 • 1 martie – S_a nascut Frederic Chopin
 • 4 martie – S-a nascut Antonio Vivaldi – Vivaldi si cele patru anotimpuri, de Cristina Andone
 • 14 martie – Johann Strauss (tatal)
 • 30 martie – S-au nascut Francisco de Goya si Vincent Van Gogh – Vincents Colors si 13 Artists Children Should Know
 • 31 martie – Franz Joseph Haydn
 • Pe unii muzicieni ii gasiti in cartea Lives of the Musicians, de Kathleen Krull – O carte pentru copii de peste 8 ani. Abordeaza 2O de muzicieni celebri.

Scrieti si voi o carte despre primavara

Si va recomand sa scrieti cu copiii o carte despre primavara. Ar putea contine povesti compuse de copii, poezii scriese de ei, desene, decupaje din reviste, curiozitati despre plante si animale. Poate fi un proiect al clasei, unul de grup ori un proiect individual. Ar putea fi volumul clasei, in fiecare anotimp adaugand cate o carticica.

Lista cu carti de primavara poate fi completata cu titlurile pe care le sugerati voi. Scrieti ideile voastre in comentarii.

Alte articole despre primavara: Calendarul lunii Martie, Ghiocelul – fise de lucru. 

Ema

3 thoughts on “Carti de primavara – Lista cu carti pentru luna Martie”

 1. Mulțumim frumos pentru sugestii!
  Voi ține cont de ele. Avem deja unele dintre cărți, iar pe celelalte le-am adăugat în wishlist.

  Aş mai adăuga:
  – “Poveşti din calendar”, de Iulia Iordan, care conține, pe lângă poveştile pentru fiecare lună din an, o poveste despre Baba Dochia. La sfârşitul acesteia este sugerată o frumoasă activitate practică de reconstituire a drumului Dochiei concomitent cu realizarea unui mărțişor;
  -“Pixi – Marea carte a anotimpurilor”, apărută la editura Galaxia Copiilor. Conține opt poveşti de primăvară. Abia am primit cartea, urmează să o citim.
  -“Balul florilor”, de Sigrid Laube, editura Cartea Copiilor, o poveste despre legumele care vor să participe la balul organizat de flori şi care oferă multiple posibilități de abordare(CLR, MEM, DP etc.);
  -“Mama”,de Hélène Delfoge şi Quentin Gréban, apărută la editura Cartemma. Ilustrațiile sunt opere de artă, Iar textele sunt un fel de versuri libere cu rimă albă, emoționante, mai ales pentru mame şi pentru copiii mai mari. Pentru că au un format mare, mai mare decât A4, ilustrațiile ar putea constitui un punct de plecare pentru discuții/ texte creative pe tema mamei. Versurile ar putea fi folosite într-o activitate comună mame-copii.
  -“R-Mami”, de Mihaela Coşescu, prezintă un băiețel ce îşi doreşte o mamă robot care să îi îndeplinească toate capriciile. Dorința i se îndeplineşte, dar lucrurile iau o întorsătură neaşteptată;
  -“Cei şapte papă-lapte”, de Mary Ann Hoberman, o poveste amuzantă, în versuri, despre o mamă cu şapte copii, care au fiecare altă preferință culinară. Pentru că nu mâncau nimic altceva, mama se chinuia să îi gătească fiecăruia felul preferat, dar acest lucru devine tot mai dificil pe măsură ce copiii cresc. “Un accident” culinar, produs chiar de ziua mamei lor, oferă o soluție care îi împacă pe toți.
  -De multe ori, “Cinci minute de răzag” sunt tot ceea ce îşi doreşte o mamă. Dar cât de greu le poate obține, puteți afla citind cărticica scrisă cu umor de Jill Murphy şi apărută la editura Cartea Copiilor.
  -“Cadoul gărgăriței Suzette” şi “Aventura gărgăriței Suzette”, de Quentin Greban sunt două poveşti despre relația micuței insecte cu mama ei, pentru copiii mai mici, de la grădiniţă până spre clasa a doua. Sunt potrivite pentru ziua mamei;
  -“Bondărel învață să zboare” şi “Bondărel în căutarea fericirii “, de Britta Sabbagg, sunt două cărți motivaționale, în care personajele sunt insecte;
  – “Curaj, Ida”, de Andrea Reitmeyer. Ce mi-a plăcut la această carte este faptul că, pe lângă povestea motivațională, are pe coperțile interioare informații ştiințifice despre animalul care este personajul principal. Iar ilustrațiile sunt minunate. La editura DPH au apărut mai multe cărți ale acestei scriitoare, toate în acelaşi stil ( poveste + informații ştiințifice). Noi o mai avem pe “Brici, un arici mofrturici”.
  -“Umbrela roşie”, de Bai Bing şi Li Hongzhuan, apărută la editura Univers. O poveste despre prietenie, devotament, sperață şi transformare;
  -“Curățenie pentru începători”, de Kristina Dumas şi Ina Worms, o carte amuzantă care le prezintă copiilor importanța curățeniei şi a organizării, nu doar pentru oameni (cu o abordare istorică şi culturală, dar şi în diferite domenii de activitate), ci şi pentru animale. Se vorbeşte în ea şi despre curățenia de primăvară.

  1. Mihaela,
   Lista ta e minunata si are titluri foarte interesante. Iti multumesc pentru sugestii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *