costumul de Halloween

Scriere imaginativa – Costumul meu de Halloween

Copiilor mei le place sa vorbeasca despre sine. Dar oare nu tuturor copiilor le place asta? Le pregatesc mai multe fise pentru scrierea imaginativa. Una dintre ele are legatura cu costumul de Halloween si o puteti descarca de aici: Costumul meu de Halloween
costumul de Halloween

Cum e costumul de Halloween?

Inainte de a porni la scris, discutati despre Halloween. Daca integrati fisa intr-o activitate mai ampla, intr-o unitate de invatare despre Halloween, introduceti acest moment prin suspans. Puteti chiar sa purtati o palarie de vrajitoare pentru a le trezi curiozitatea (eu am o palarie din aceasta). Copiii isi pot desena costumul in spatiul special lasat liber. Apoi pot relata in cateva enunturi cum e costumul lor. Pentru ca unii dintre ei au nevoie de ajutor, pot folosi unele cuvinte pe care le-am dat ca suport. Cine nu are nevoie de ele, nu le va folosi, desigur. Cititi lucrarile. Intrebati colegii ce ar fi adaugat prezentarii celorlalti.
Aceasta e o activitate de scriere din imaginatie, de scriere libera. Incurajati pe micii scriitori sa descrie, sa prezinte, sa dea detalii. Sugerati-le sa foloseasca multe adjective. Vor scrie un text amuzant? Sau unul care ne va inspaimanta?
costumul de Halloween
Ema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *