Cum ii astept pe copii in prima zi de scoala din 2020

 

M-am pregatit putin pentru a-i intampina pe copiii mei de clasa intai. Mai putin decat anul trecut, deoarece o parte dintre materiale le aveam. Anul scolar 2020 – 2021 vine cu provocari, dar va fi bine. Astept sa vad cum va fi. Am incercat sa renunt la multe lucruri care aglomerau sala si dulapurile. Stiti cum e cand aduni ca poate iti trebuie?

 

Banci noi, coronite si semne de carte

Si cumva a si inceput bine anul acesta scolar. Inainte de luna martie am facut o cerere la Primaria Targu Mures pentru a primi mobilier. Imi doream sa fie un mobilier al clasei, sa ramana tot timpul aici. Si am primit: 30 de banci si 30 de scaune. Le-am distantat. Doar 27 dintre ele. Altfel, le-as fi grupat ca elevii mei sa lucreze in echipe. Asteptam, poate revenim la un moment dat la acest aranjament. Stiu ca probabil voi astepta mult.

M-am gandit ce activitati as putea desfasura in prima zi. Vom vorbi despre regulile de igiena, despre distantare. Le-am facut niste coronite de carton, ii voi lasa pe ei sa le coloreze, sa le personalizeze. Si le-am pregatit si semne de carte. Anul acesta voi folosi imaginile de pe Class Dojo. Noi folosim aplicatia pentru managementul clasei si puteti citi despre acest lucru AICI. Iar AICI am povestit cum am cusut eu monstruleti Class Dojo pentru toata clasa la sfarsitul anului scolar.

 

copii

Pe siteul ClassDojo gasiti in sectiunea Resources o multime de postere si imagini pentru decorul clasei. Am folosit imagini pentru a realiza postere cu regulile clasei, postere cu reguli de igiena si salutul de dimineata. Si tot asa am facut si etichetele pentru responsabilitati: curiosul zilei, asistentul de pauza, detectivul de emotii, directorul faptelor bune. Mai am si posterul pentru zilele de nastere. L-am infoliat si voi scrie pe el cu carioca.

Initial nu am vrut sa avem o mascota sau sa folosesc o anume imagine. Dar am pornit de la ceva si incet, incet am ajuns sa fac toate posterele pe care le vom folosi.

copii

Intalnire de spart gheata

Ca sa spulberam din emotiile primei zile, ne-am intalnit in parc cu doua zile inainte. Parinti si copii. Am stat distantati in cerc, am trecut in revista regulile principale de siguranta. I-am rugat ca in prima zi sa se uite dupa numele lor pe banca. Le-am spus ce caiete sa aiba in ghiozdan. Apoi copiii s-au jucat. Am spart gheata. Le-a placut sa se vada. Unii au crescut putin: Par cu totii mai seriosi.

Ii astept la scoala cu optimism si voie buna. Avem activitati de realizat, solutii de gasit. Le-am dat tema de gandire: ce jocuri sa jucam si sa pastram totusi distanta. Totul e o provocare. Sa ne mobilizam!

Abia astept sa va povestesc cum a fost prima zi, a doua zi. Abia astept sa imi povestiti si voi. Cu ce i-ati asteptat? Cum ati aranjat clasele? Care sunt provocarile clasei voastre?

Ce sa mai cititi pe blog: Ghiozdanul ideal, Cateva exercitii de spart gheata

Ema

1 thought on “Cum ii astept pe copii in prima zi de scoala din 2020”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *