Aceasta postare contine linkuri de afiliere care va conduc in librariile online.
Si cand crezi ca stii, tot mai ai de invatat. Va recomand o cartulie de scris. De scris academic. Cred ca anume mi-au cazut ochii pe ea in librarie: imi trebuia ceva, un impuls pentru lucrarea la care ma muncesc. Aveam nevoie de ceva … altfel si asa a aparut ea, itindu-se printre niste carti de literatura:
(click pe linkul de mai jos pentru a o vedea / cumpara din libraria online)
Cum sa scrii o lucrare de diploma, de licenta, de doctorat
Cu totii stim ca a scrie o lucrare de diploma, de gradul I, de licenta, de masterat, de doctorat ori doar un simplu referat nu e munca usoara. Trebuie sa te documentezi, sa strangi material, sa citesti. Apoi trebuie sa le pui cap la cap si sa incepi sa prezinti, sa expui, sa demonstrezi, sa iti spui punctul de vedere, sa argumentezi. Cartea aceasta Gerald Graff, Cathy Birkenstein – Manual pentru scrierea academica nu e una de ABC, nu e chiar pentru incepatori as spune eu. E de studiat in liceu, la clasele mari si in facultate.
Organizata pe capitole ce se explica unele pe altele, structurata simplu, pe intelesul tuturor, manualul va ofera niste puncte de reper. Cum sa expui ce au zis altii si cum sa iti impui punctul de vedere. Cum sa scrii convingator. Asta e cel mai greu, nu-i asa? Se pare ca formula universal valabila, mai ales in ceea ce priveste scrisul academic, nu e accea de a-ti prezenta pur si simplu punctul de vedere. Ai nevoie de o baza, de ceea ce au spus altii inaintea ta, si ai nevoie de argumente solide, usor de demonstrat. Cum sa folosesti conectorii si sabloanele, cum sa structurezi partile unei scrieri, cum sa tragi linie pentru a concluziona. Credeti ca le stiti deja? Poate. Asa am spus si eu. Hai ca stiu sa scriu. Dar cand am deschis-o, mi-am dat seama ca as putea sa privesc si altfel lucrurile. mai ales ca, asa cum v-am spus, lucrand la o teza, mi se pare deja ca am spus tot dar nu am numarul de pagini convenite. O voi lua de la capat.
O lucrare, fie ca e referat sau stire de ziar, ar trebui sa fie un dialog intre scriitor si cititori, sa invite la reflectie. Poti scrie in asa fel incat cel ce citeste sa stea putin pe ganduri?
Puteti citi reviewul meu si pe Goodreads.com
Puteti cumpara cartea in limba romana de pe Elefant.com – Manual pentru scrierea academica, in limba engleza de pe BookDepository – They Say/ I say, format audio CD de pe BookDepository.com – They say / I say
Spor la scris dupa ce cititi.
Ema
Ema