Fenomene meteorologice – tipuri de nori

Programa scolara de clasa a III-a nu prevede studierea tipurilor de nori. Dar copiilor li s-a parut interesant. Unii chiar stiau cateva denumiri. Stiti cum se numesc norii de vreme buna? Cumulus. Cumulus inseamna straturi – norii acestia sunt formati din straturi, sunt pufosi si deloc periculosi, ei prevestind vremea buna. Ideea norilor realizati din vata nu e a mea, am gasit-o pe internet – o gasiti pe multe bloguri si siteuri din strainatate. Eu doar am preluat-o pentru ca se potrivea scopului nostru. Denumirile norilor si felul lor le gasiti pe siteuri romanesti si straine. Exista nori pentru fiecare fenomen meteo: nori care aduc ploaie, nori suparati care pot produce tunete si fulgere, nori inofensivi, pufosi, nori in straturi, nori in fire.

Nu le-am aratat copiilor cum sa faca. Dar am desenat impreuna pe caiete si pe tabla tipurile de nori asa cum sunt prezentate pe internet. Le-am sugerat aceasta activitate optionala, pentru cine a dorit sa isi incerce puterile.

Ca sa fie de folos si altora, am realizat in holul scolii un colaj . Copiii se opresc si se uita, silabisesc… E amuzant.

Nicoleta a realizat o lucrare in cutie. Foarte interesant si creativ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *