Gradina din curtea scolii

In 2014 am mesterit in curtea scolii o gradina. M-au ajutat si cativa parinti. Nu m-as fi descurcat chiar singura. Acum am gasit pozele acestea de mai jos ratacite in arhiva. M-am gandit sa le pun aici, intr-o postare, sa nu se piarda. Poate va inspira si pe voi.

gradina

O gradina mica, mica

Acesta a fost un proiect pe care l-am inceput intr-o primavara. Am vorbit despre seminte si am facut o Colectie de seminte, am lucrat Colaj cu seminte si cred ca tot atunci am vorbit despre Ciclul de viata al plantei – fasolea. Pentru gradina aceasta am facut rost de niste paleti de lemn si in ei am organizat doua straturi: unul pentru legume si unul pentru flori. Fiecare copil si-a ales ce sa planteze. A fost si un experiment pentru ei. Erau curiosi daca va creste ceva. Am pus ceapa si usturoi, varza, fasole pitica, rosii, castraveti, vinete, porumb, ardei. Unele plante au iesit, au crescut, au facut fructe. Altele …

gradina

Gradina noastra minunata

Mult timp gradina a fost o mandrie pentru copii. O cercetau, o pazeau. Numarau frunzulitele, se bucurau de fiecare noua planta aparuta. Mai greu a fost cu udatul, deoarece trebuia sa aducem apa din scoala. Dar ne mobilizam si fiecare avea o sticla pentru udat plantele.

gradina

Salata cu ceapa si fasole din gradina

Rosiile si pastaile au disparut primele. Crude, desigur. Dar tot au mai fost pastai pentru o salata. Le-am cules si le-am fiert acasa. A doua zi le-am adus la scoala. Pe langa legumele aduse de copii si pe langa pastaile fierte, am folosit si ceapa si usturoi din gradina. A fost mare bucurie. Si o mare mandrie. Si salata a fost foarte gustoasa. Puteti sa vedeti activitatea de bucatarie aici:  Salata de legume .

gradina

Eu as face si un loc cu animale: gaini, iepuri si o oaie. Dar asta e alta poveste.

Voi aveti o gradina? Ii implicati si pe copii?

Gasiti pe blog si alte idei potrivite pentru primavara: Rasaduri in coji de oua, Carte – Samanta cea mica.

Ema

5 thoughts on “Gradina din curtea scolii”

  1. Am niște răsad de ardei gras de astă iarnă, de la științe… și mă bătea gândul, dacă rezistă încă 3 săptămâni, să îl punem afară. Așa, dacă fasolea s-a făcut la ghiveci, să vedem, ardeiul are vreo șansă?

    1. Cristina, sa ne spui rezultatul. Cred ca ai ardeil in ghiveci. Merge si cu ghiveci, afara. Sau e prea mic ghiveciul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *