iepuras coconas

Iepuras coconas – la flaut

Cum sa canti la flaut Iepuras coconas: exersezi mereu. Deoarece copiii nu stiu notele, invatam cantecele prin imitatie. Nu e deloc greu, trebuie doar sa incercati.

Iepuras coconas si cu desen

Ca sa intram in tema, la ora de muzica am schitat rapid si un iepuras. Copiii au cautat modalitati de a reda iepurele alergand. Am invatat ca desenand niste linii in jur poti sugera viteza.
Revenind insa la cantec si la flaut: Am cantat cu toata clasa, apoi unii copii au dorit sa cante singuri. E modul lor de a spune: Vreau sa arat ce stiu, vreau aprecieri. Unii se descurca mai bine, altii inca silabisesc la flaut. Pe unii nu-i asculta degetele. Altii studiaza singuri si inventeaza cantece. Oricum ar fi, important e efortul si mai ales faptul ca am creat o oportunitate de care se pot folosi: sa cante la un instrumnt.
Iepuras, coconas
A fugit peste imas
Si s-a dus colo sus
Intr-o tufa s-a ascuns.
Iepuras coconas
Dar Codau, caine rau
L-a starnit din cuibul sau
Si-a plecat suparat
In cel condru-ntunecat.
Puteti sa o ascultati pe Mara cantand Iepuras coconas AICI.
Voi ce instrumente folositi la orele de muzica?
Alte articole muzicale pe blog: Lectia de flaut, Cantecul dinozaurilor.
Ema

4 thoughts on “Iepuras coconas – la flaut”

  1. Spuneti-mi va rog, de unde ati cumparat flautele? Am si eu unul, dar nu prea sunt multumita.

  2. Fiecare copil si-a cumparat flaut de unde a gasit. Unii de la mall, altii de la magazinele de jucarii, altii de pe net. Nu toate canta foarte bine. Cele de plastic nu suna perfect, iar cele de lemn, daca nu sunt calitative, nu suna deloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *