joc cu litere si betisoare

Joc cu litere si betisoare

Acesta e un articol din seria Colaborari. El apartine invatatoarei Nicoleta Alina Badea.

Clasa pregatitoare este pentru mine o provocare . In fiecare zi ma gandesc ce sa mai ,,nascocesc” ca elevii mei sa fie fericiți și implicati în activitatile pe care le desfasoara. Am observat ca le place foarte mult sa manevreze obiecte asa ca dupa o idee preluata am facut un joc de citire si formare a cuvintelor cu ajutorul betelor de inghetata, un joc cu litere.

Joc cu litere si betisoare – joc colorat si amuzant

Pe coli colorate am scris diferite cuvinte si am facut buzunare pentru betele de inghetata. Copiii citesc cuvantul, spun semnificatia lui, il despart în silabe si il introduc într-o propozitie. Cu betele de inghetata, pe care sunt scrise litere, formeaza cuvantul numarand literele folosite. Ca o extindere a jocului se pot scrie cuvinte diferite , schimband prima sau ultima literă. Manevrarea betelor de inghetata si introducerea lor in buzunare a fost cea mai atractiva parte a jocului. Dupa ce vor face de mai multe ori acest lucru , acestea  se pot folosi la realizarea altor jocuri de cuvinte .

Gasesti pe blog si alte activitati cu litere: Joc urias cu litere, Schimba litera.

Cu drag,

Invatatoare Nicoleta Alina Badea

Scoala Carol I , Curtea de Arges, clasa pregatitoare B

7 thoughts on “Joc cu litere si betisoare”

  1. Foarte frumos joc. Ce auxiliare ati folosit? pe mine ma frustreaza enorm ca pe langa caiet nu mai am timp de alte cele…desi ma gandesc sa ma “revolt” si sa mai las si nefacute in caiet ca sa ne ridicam capul de acolo si sa mai fim un pic creativi….Intrebare: jocul acesta l-ati facut cand au terminat taote literele sau ati tot introdus cuvinte noi pe masura ce achizitionati litere noi? Multumesc 🙂

    1. Marta,
      Acest articol a fost scris de Nicoleta Badea. Dupa parerea mea, jocul poate fi folosit in orice moment. Nu trebuie sa astepti predarea tuturor literelor. Folosesti atatea cate ati invatat si compuneti cu ele cuvinte.
      Pe de alta parte, te inteleg ca nu ai timp. Iti sugerez sa lasati, tot mai mult, deoparte, caietele auxiliare si sa va jucati. Copiii invata cel mai bine asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *