Joc de cunoaștere: Spune-mi ceva despre tine!

Sigur stiti jocul acesta! Si noi l-am mai jucat la orele de dezvoltare personala. Acum ni l-a readus in atentie un copil, Ianis. El ne-a propus sa-l jucam. La orele de Joc si miscare, printre altele, avem si o sectiune unde copiii propun jocuri. Avem aceasta sectiune deoarece eu vreau ca ei sa aiba ocazia sa se exprime, sa invete sa prezinte regulile, sa etapizeze activitatile, sa explice. Va scriu mai jos jocul propus de Ianis, sigur o sa va placa.

joc de cunoastere

Reguli de joc

Fiecare copil scrie pe un biletel ceva despre sine. Copiii pot scrie un singur lucru sau mai multe. Pot scrie despre preferintele lor sau pot da alte indicii. Atentie! Nu isi trec numele. Biletele se mototolesc si se strang intr-o caciula.

La noi Ianis a spus sa extrag eu cate un bilet din caciula, sa il citesc, iar copiii sa isi dea seama despre ce coleg este vorba. La vreo 5-7 bilețele am citit tot ce era scris pe ele. Copiii ghiceau repede despre cine e vorba. Apoi nu am mai citit decat anumite indicii si asa a fost mult mai amuzant. Daca ei ghiceau colegul, citeam tot biletul. daca nu il ghiceau dupa primul indiciu, le dadeam inca unul si tot asa pana ghiceau.

Ne-a placut si ne-am distrat. Le-am spus ca e un joc pe care il pot juca si in pauza. Le-am spus acest lucru deoarece in pauze nu stiu ce sa faca si spun ca se plictisesc. Privitul pe fereastra si plimbatul prin curte nu sunt de interes.

joc de cunoastere

Mie mi-a placut jocul deoarece am avut posibilitatea sa vad cum se vad ei, ce scriu despre ei, ce considera ei ca e important, cum se valorizeaza. Unii au dat indicii clare, semn ca ori nu au avut inspiratie la scris, ori isi doreau foarte mult sa fie ghiciti de prima data. Fetele, parca vorbite intre ele, desi nu stau in banci alaturate, au scris ca sunt frumoase si destepte si mi s-a parut extraordinar ca ele se vad asa. Acesta e un joc de cunoastere si poate fi un joc de spargere a ghetii la inceput de an scolar sau la revenirea din vacanta.

Daca aveti si voi un joc interesant va invit sa il scrieti in comentarii.

Alte articole pe blog: 5 jocuri de spargere a ghetii, Joc Cuvinte explicate

Ema

1 thought on “Joc de cunoaștere: Spune-mi ceva despre tine!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *