Ati invenatat vreodata jocuri? Ati inventat jocuri de inmultire? Dincolo de temele obisnuite, mie imi place sa propun copiilor teme creative. Una dintre ele a fost sa realizeze jocuri de inmultire. Subiectul nostru a fost inmultirea cu 6. Am putea patenta ideile. Toate sunt foarte interesante.
Inventarea unui joc e o activitate creatoare complexa
O astfel de sarcina solicita copiii sa gandeasca liber, dar cu reguli, sa creeze, sa inventeze, sa caute solutii care sa se potriveasca, sa mestereasca, sa proiecteze, sa construiasca. Nu e usor sa pui cap la cap toate lucrurile, sa le faci sa se potriveasca. Dupa ce fiecare ne-a prezentat jocul sau, i-am grupat in perechi sa se joace unii cu altii. Mi-a placut foarte mult ca jocul a devenit serios, s-au ascultat unii pe altii la tabla inmultirii, fara sa li se para greu si plictisitor.
Cele mai interesante jocuri de inmultire
Iata mai jos o parte din jocurile inventate:
Bogdan a realizat un memory game. Toate patratele stau cu fata in jos sau in sus si trebuie sa potrivesti rezultatul cu inmultirea.
Oana – inmultirea pe degete. Te ajuta sa tii ritmul.
Eric – acordeonul inmultirii.
Casiana – rezultatele sunt ascunse pe margine.
Yasmina – buzunare
Ilinca – Fluturele inmultitor – rezultatele se scriu cu creionul, apoi se sterg pentru ca si altii sa poata exersa.
Tot Ilinca – pe betisoare de inghetata – memory game (nu a fost usor jocul acesta, sa stiti!)
Nico – un circuit sau o spirala; jocul are pioni din hartie rulata si un zar realizat chiar de ea. dai cu zarul si muti pionii.
Fiti creativi!
Gasiti pe blog si alte jocuri didactice: Jocuri literele b si d, Joc cu sinonime.
Ema
Inedit!
La ultimul joc, cel cu spirala, cate casute se sare, cat iese la zar sau care sunt regulile de joc?
Maria, da, cat iese la zar, atatea casute te muti.
Multumesc, multumesc, multumesc …. nu mai contenesc sa iti multumesc pentru faptul ca publici aceste idei si ……felicitarile mele ( in corespondenta de 1 la 1 cu multumescurile).