Jurnal creativ de vacanta

Am mesterit un jurnal de vacanta pentru elevii de clasa a II-a. E un caiet cu exercitii de matematica si comunicare, insa l-am gandit mai complex decat simpla numarare si socotire si mai creativ, cu provocari de scriere artistica. Contine 33 de pagini (+ 1 coperta si o pagina cu explicatii) si e organizat in jurul unor teme pe care le-am considerat de interes pentru copii: Gradina, in aer, In apa, masini, Monstruleti, Necuvantatoare, Universul, Sa facem pizza…

Puteti cumpara jurnalul din magazinul meu TpT – AICI

Il puteti printa alb-negru sau color. Alb-negru … deoarece am inserat putine detalii colorate care vor iesi gri la printare.
 
Caietul e potrivit copiilor de clasa a II-a, insa si cei de clasa a III-a, generatia actuala, care a lucrat dupa programa veche, il pot aborda. Nu contine elementele de gramatica predate anul acesta in clasa a III-a. 

Spor la creativitate.

Ema

6 thoughts on “Jurnal creativ de vacanta”

  1. Buna!
    Un blog foarte jucaus si plin de viata.
    Foarte interesant, cu atat mai mult cu cat am si eu un baietel in clasa a I-a.
    Multumim pentru idei.

  2. Buna!
    Ma intereseaza si pe mine daca stiti cumva.
    Premierea la clasa a I-a poate fi facuta cu ierarhizare: premiul I, II, III?
    Nu prea gasesc informatii concludente pe internet.
    Multumesc.

  3. Dana,
    Ma bucur sa aflu ca gasesti blogul meu jucaus.
    In ceea ce priveste premierea elevilor la clasele I-IV – prin 1999 a aparut recomandarea ministerului de a nu mai premia cu premiile 1, 2, 3 pe elevii din ciclul primar. Parerea mea (si cred ca cei din minister la asta s-au gandit): elevii de clasa I (dar si cei mai mari) ating in mod diferit obiectivele din programa scolara: daca unul citeste foarte bine si curgator, iar altul citeste mai rar, silabisind cuvintele lungi… asta inseamna ca ei au atins, in mod diferit, obiectivul de a citi. La fel si la celelalte discipline. Fiecare e bun in felul sau la citire sau mate spre exemplu. Dar invatatorul poate evidentia calitatile unui copil, oricare ar fi acestea, fara a acorda premiile 1, 2, 3. Eu am in clasa o fetita care e talentata la desen. Eu si colegii sai am incurajat-o ca la serbarea de sfarsit de an sa deseneze. Si ea chiar asta a facut, pe scena, in spatele celorlalti, a desenat in timpul serbarii; apoi am aratat parintilor desenul ei si am precizat ca ea e foarte talentata la desen. Desigur, uneori vrei ca invatator sa ii evidentiezi pe cei care s-au straduit mai mult tot anul, dar poti face asta pur si simplu spunand acest lucru, evidentiind la ce e cel mai bun fiecare.

  4. Multumesc foarte mult pentru raspuns.
    Asa ar fi fost cel mai corect, ca cei cu rezultate la concursuri sa fie laudati verbal sau sa li se inmaneze o diploma suplimentara.
    Din pacate la noi scoala a fost transformata intr-un concurs si la sfarsit s-a facut departajarea prin medalii si premiul I, II, III scris pe diploma alaturi de calificativ.
    Poate as fi inteles acest lucru, dar nu ni s-a explicat ce si cum, unii dintre noi am primit un dus rece la final. Baietelul meu este inteligent si are rezultate foarte bune la toate materiile in general.
    La limba engleza a fost evaluat mai mult dupa cat a fost de activ la ora si dupa cunostinte mai putin. Nu am stiut acest lucru si nu mi se pare firesc ca el sa fie depunctat atat de tare la final de an, cu atat mai mult cu cat la clasa se lucreaza la nivel de olimpiada.
    Imi pare rau ca pana la urma copii si parintii sunt lezati la final dupa un an foarte greu.
    Ma bucur ca exista totusi blog-uri si informatii pe internet pentru ca noi parintii sa avem si alte informatii sau comparatii.

  5. Buna!

    Pentru un copil care a terminat clasa a I-a si trece in clasa a II-a, ce materiale imi pute-ti recomanda?:
    -Adunarea repetata
    -inmultirea cu 3, 4, 5
    si jurnalul de vacanta?
    Ni s-a recomandat de la scoala sa ii initiem pe copii in domeniul inmultirii.
    Multumesc.
    Loredana

  6. Loredana,

    Jurnalul creativ de vacanta nu e pentru clasa I, dar daca doriti sa incepeti familiarizarea cu inmultirea, atunci va recomand fisele din Inmultirea ca adunare repetata sunt potrivite, sunt organizate de la simplu la complex, au si niste activitati de decupat si jocuri. Spor la lucru.
    Ema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *