La scoala in Franta – agenda cu teme

Va prezint azi o idee si imi pare rau ca nu am avut eu inspiratia asta: agenda cu teme.

agenda
Agenda cu teme e chiar o agenda. Scoala nu spune de care sa cumperi, daca sa fie datata sau nu. Pur si simplu o agenda. Aceasta cumparata de noi e impartita pe zile – toate zilele de luni, de marti …, marcate cu culori. Copiii isi scriu in agenda temele pentru fiecare materie, pentru ziua pentru care le au de facut.

 

agenda
Agenda sta tot timpul in ghiozdan. Temele de mate nu se scriu in caietul de mate, temele de franceza nu in caietul de franceza, ci toate in agenda pe zile. Mi se pare o idee minunata de organizare. Ii invata pe copii sa isi noteze lucrurile importante, sa tina o evidenta, sa consulete mereu agenda, sa planifice, sa verifice.

 

agenda
Pe langa agenda, copilul mai are un caiet de corespondenta in care sunt notate sau lipite foile cu anunturi. Pentru fiecare instiintare, parintele trebuie sa semneze ca a luat la cunostinta. La fel pentru fiecare fisa, tema, sarcina. Semnam ca sa aratam ca stim ca scolarul nostru are de invatat o poezie, aratam astfel ca stim ca a luat o nota etc.
Revenind la agenda, oare vi se pare o idee buna si aplicabila in Romania? De la ce varsta / clasa ati folosi o astfel de agenda pentru a nota temele? Sau poate aveti deja una? Sau poate aveti un alt sistem de organizare?
O crezi utila? Te gandesti sa aveti si voi una?
Alte articole despre scoala din Franta: Gimnaziul in Franta, Carti si caiete.  
Ema

 

10 thoughts on “La scoala in Franta – agenda cu teme”

 1. Nu chiar agendă pe zile, dar un carnețel în care punea data, scria tema, da.
  Unora cred că le-ar fi pe plac agenda :), și la un preț decent, chiar se poate încerca.
  *De la clasa a IIa.

 2. Hmmm, nu am aplicat un astfel de sistem si e de luat in calcul… Voi "rumega" ideea caci imi place, e de luat in calcul! Incepand de la ce varsta/clasa se foloseste in Franta?
  Thanks for sharing! 🙂
  Ilda – Felicia Ilie

 3. În Republica Moldova copiii au agende organizate pe zile în care își scriu temele și tot în agendă sunt înregistrate notele, iar la sfârșitul săptămânii dirigintele scrie un scurt comentariu despre activitatea copilului pe parcursul săptămânii respective, iar părinții își pun semnătura lângă acest comentariu – semn că sunt la curent cu ceea ce face copilul la școală.
  Totuși, mie mi se pare mai comod ca temele să fie făcute în caiet și nu în agendă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *