martisoare din Fimo

Martisoare din Fimo

Poti sa faci martisoare din orice, noi am facut anul acesta martisoare din Fimo. Poti recicla sau poti folosi materiale noi. Sunt o multime de idei. Am ales insa la clasa pregatitoare Fimo. Acesta e un lut polimeric, asemeni unei plastiline. Dupa modelare se coace in cuptor la temperatura indicata pe ambalaj. Stiu ca cei mai multi se sperie de faza aceasta, a coacerii. Adica trebuie sa duci acasa martisoarele, le coci, le aduci inapoi. In rest, nimic complicat.

martisoare din Fimo

Cum sa faci martisoare din Fimo

Pentru ca Fimo e destul de scump, un patratel costa cam 12,5 ron, am ales sa exersez cu copiii folosind plastilina. Am explicat ca acest simboluri ale primaverii trebuie sa fie mici, delicate, subtiri. le vor pune in piept si nu se poate sa atarne greu. Am dus munca de lamurire si cu simbolurile primaverii si tot au aparut niste hamburgeri si pizza.

Exersatul cu plastilina a iesit bine. Asa ca am modelat martisoare cu Fimo. Am cumparat 5 culori: rosu – 2 bucati, alb, negru, galben, verde. Pretul per copil a fost de 3 ron. Fiecare copil a confectionat 3-5 martisoare cu 3 ron per total si eu zic ca e foarte bine, e un cost foarte mic (da, ma preocupa aspectul acesta). Acasa, de cu seara, am taiat fiecare patrat de Fimo in bucatele mici. Dintr-o culoare am facut 30 de bucatele. Pentru o buburuza, spre exemplu, nici nu e nevoie de mai mult. Am stabilit cu copiii ca vom realiza o buburuza si un ghiocel. Apoi ei au modelat si floricele, inimioare, hamburgeri.

martisoare din Fimo

Am invatat ca elevii mei functioneaza dupa o regula: nu presupun ca ei stiu si ii las asa, ci le explic pas cu pas. Unii se descurca, sunt creativi, dar altii au nevoie de ghidaj permanent. A fost asa: incalzim Fimo in palme, il framantam, formam o minge, o turtim, o alungim – aceasta e buburuza. ii punem puncte mici de tot pe spate, antene si un cap negru.

Dupa ce au fost gata, am facut martisoarelor o gaura cu o scobitoare. Dupa ce le-am copt, le-am prins ata. Nu e greu. Cere putin timp, dar nu e greu.

Va arat si martisoarele pe care le-am realizat eu pentru copii. Sunt inimioare crosetate dupa un tipar de AICI.

martisoare

 

Incercati si voi martisoare din Fimo. Sau alte obiecte din Fimo: breloc, topper pentru creion, margele, cercei. Iar daca ai realizat deja obiecte din Fimo, spune-ne in comentarii cum a fost, ce secrete ai pentru mestereala cu plastilina.

Alte idei de martisoare aici: Martisoare biscuiti, Snur de martisor.

Ema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *