Surpriza pentru prima zi de scoala: i-am rugat pe parinti sa scrie mesaje de inceput de an scolar pentru copiii lor.
Nu le-a fost greu. Cred ca pentru cateva minute s-au simtit iar scolari. Stateau cuminti in banci. In primul moment s-au intrebat de ce i-am rugat sa aduca doua caiete si creioane colorate. Probabil i-am luat prin surprindere cand le-am sugerat sa caute un mesaj potrivit pentru inceputul anului.
Parinti catre copii
Ce ii doresti copilului tau la inceput de an? Ca parinti, avem mereu asteptari si sperante proprii. Vrem ca scolarii nostri sa fie mai buni decat am fost noi. Le dorim sa se descurce mai bine decat am facut-o noi. Sa iei note mari! Sa inveti mai bine decat anul trecut! Sa fii mai atent! Astept sa te implici serios!
Din postura de adulti poate nu ne dam seama ca scolarii nostri chiar fac eforturi. Poate nu intotdeauna se vad. Nu tocesc zilnic niste carti. Nu sunt toata ziua in fata caietelor. Nu par preocupati si interesati de invatare. In realitate in mintea lor si in sufletul lor au loc lupte. Au loc schimbari. Fiecare efort, mai mic sau mai mare, conteaza.
Eu le doresc parintilor sa inteleaga faptul ca invatarea e un proces de durata. Invatarea nu are loc instant, de la o zi la alta. Unele cunostinte au nevoie de timp ca sa se aseze. E ca mersul pe bicicleta: exersezi, cazi, te ridici, incerci iar. E ca si condusul unei masini: la inceput nici nu mai stii care e stanga si care e dreapta. Sau e ca atunci cand inveti o limba straina.
Ce ii doresti copilului? Scoala nu e o sperietoare si mesajele „Lasa ca vezi tu cand ajungi la scoala.” il sperie pe micul tau scolar.
Ce mesaj ai pentru copii? Dar pentru parinti? Sau poate ai un mesaj pentru cadrele didactice. Lasa un comentariu pentru acest inceput de an scolar.
Ai si alte idei de activitati pentru inceputul anului? La ce te-ai gandit?
Mult succes si voua!
Gasesti pe blog si alte articole pentru inceputul anului. In loc de buchetul de flori, Fara pedepse.
Ema
Ce idee minunata! Multumesc mult!
Minunata idee, ca de altfel, mai toate de pe aici! 🙂
Minunat ! Le-au scris intr-un caiet anume?
Idei frumoase,usor de pus in practica!felicitări pt toata munca depusa!,,,
De aplicat… Multumiri din sufletel! 🙂
Ana,
Le-au scris pe prima pagina a caietului de mate si pe cel de comunicare.
Si eu va multumesc.
Multumesc Daniela
Mulțumesc pentru răspuns!
In fiecare an folosesc post-it-uri diverse:mere,frunze,,flori ,manute sau elemente decupate de mine ,rugand parintii sa lase un gand pentru noul an .La sfarsitul clasei a IV a le aranjez pe tabla grupat ,pe ani si sub forme diverse-ex- Copac cu frunze ,daca am folosit in acel an frunze ,soare din manute ,cos cu fructe ,ilustrand gandurile expuse de parinti de-a lungul anilor .