Pen pal e un concept care circula peste hotare. Scrii cuiva si el iti scrie tie, fara sa va cunoasteti. Asa ca toata lumea la treaba! Copiii au fost entuziasmati de a scrie cuiva pe care nu-l cunosc si mai ales in limba engleza. Au scris scrisori despre ei unor copii din clasa I din North Carolina. Am atasat vederi, o harta a tarii si desene si le-am trimis cu posta. Acum asteptam sa ne scrie si ei noua.
Ma gandesc sa realizam acest lucru si cu o clasa a II-a din Romania. Copiii vom scrie in limba romana si vor povesti despre ei si despre orasul nostru. In acest fel ei vor exersa scrierea libera, organizarea ideilor, scrierea unei scrisori.
Cine doreste sa primeasca scrisori de la noi? Lasati un comentariu.
Ema
Dacă Patria noastră e RMoldova, ar fi o problemă?
Valentina, învățătoare.
Draga Valentina,
Ma bucur mult ca doresti sa ne trimiteti scrisori. Lasa-mi un mesaj pe pagina de Facebook si eu iti voi trimite adesa. Multumesc. Ema
Ne-am dori si noi daca se mai poate! Ne pare rau ca ne-am trezit asa tarziu! Suntem clasa a II-a B din Brasov. Inv. Ale M
Suntem clasa a doua din Calarasi. ne-ar placea sa corespondam cu alti colegi. Multumim, Ema pentru idei.
INV. Flori Grozavu
Buna ziua ,
Cautand adrese ale unor copii pt ca fiica mea sa scrie scrisori am dat peste articolul dv si mi am permis sa va deranjez cu o intrebare : gasesc copii dornici sa corespondeze clasic , in Romania ?
Am inceput sa scriu scrisori inca de cand eram in scoala generala . Prima mea prietena a fost din Republica Moldova . Doamne ce imi placea … primeam scrisori in fiecare sapt , tarile fiind atat de aproape. 🥰
In timp , cand au aparut calculatoarele am vrut sa invat limba spaniola . Si am cautat site uri internationale . Astazi pot scrie in spaniola zeci de pagini . Si engleza la fel am reusit sa o aprofundez , dupa ce la scoala am invatat rusa si franceza .
In cateva zile fac 44 de ani … am cunoscut de a lungul anilor oameni din toate colturile lumii , de la Australia la Brunei , de la Indonesia la Brazilia . Am trimis si primit sute de scrisori , colete , vederi .
De cand am devenit mama timpul pt mine personal a devenit aproape inexistent. Dar din cand in cand o scrisoare in cutia postala imi alina sufletul .
As vrea sa experimenteze si fiica mea aceste sentimente. Poate ii va fi pe plac . Sau poate nu . Dar pt a afla , trebuie sa incerce.
Alexandra are 9 ani si este in clasa a III a la Ploiesti .
Multumesc pt ca mi ati ascultat povestea . Weekend frumos.
Adriana
Buna ziua! Va multumesc pentru comentariu. Avem si in Romania astfel de intiative. La noi este Reteaua prieteniei. La ea participa chiar acum foarte multi colegi din tara. Se adreseaza invatatorilor, profesorilor, nu parintilor, de aceea va recomand sa sugerati doamnei invatatoare o astfel de activitate. Dansa poate incheia un parteneriat cu o alta scoala, apoi elevii din clasele respective isi pot trimite scrisori.