Am periat putin tabelul cu planificare anuala 2021 – 2022. E un tabel in Excel, are mai multe foi pentru discipline, si un format de orar. Va povestesc mai jos de ce folosesc in fiecare an acest tip de planificare si la ce ma ajuta.
Salvati in calculatorul vostru formatul de AICI.
Planificare anuala 2021 – 2022 in Excel
Daca cititi de ani de zile blogul meu, stiti de ce e in Excel. Va usureaza munca, enorm de mult va ajuta. Nu mai tine replica: Eu nu stiu sa lucrez in Excel. Deschideti un Excel gol si apasati pe rand pe toate butoanele sa vedeti ce face fiecare. Asa se invata.
- Un tabel cum e planificarea se face intr-o formula care suporta un tabel: Excel. Cine a inventat si cine inca mai cere planificare tabelara in Word nu stie sa lucreze pe calculator, nu are viziune, nu se gandeste la paginatie, la a economisi tus, la cat de usor ii va fi profesorului sa o foloseasca. Tabelele in Word sunt pentru tabele mici, pe jumatate de pagina, nu unele care se intind pe zeci de pagini. Word e un editor de texte.
- In Excel paginatia se face simplu, toate coloanele sau randurile, in functie de nevoi, se pot incadra pe un numar mult mai mic de pagini decat in Word.
- In Excel se poate realiza un tabel de ansamblu, cum e prima pagina din documentul meu. Acolo incap toate disciplinele, totul se aliniaza frumos.
- In Excel muncesti o data, nu de doua ori. Paginile pe discipline din documentul meu preiau cu functia de formula (un simplu semn egal si celula din foaia anterioara) informatii, asa ca nu trebuie sa scriu de doua ori acelasi lucru. E mai rapid si decat Copy / Paste, doar tragi de celule in toate partile si totul se multiplica. In Word nu poti face acest lucru.
Vizual- planificare calendaristica
Cum sa lucrati cu acest format. Mie imi place sa aiba un impact vizual, folosesc culori pale, tabelul cu toate disciplinele la un loc. Iata cativa pasi simpli.
- Salvati formatul in calculatorul vostru. Nu puteti completa pe driveul meu.
- Faceti in calculator o copie de rezerva si lucrati pe ea pana va obisnuiti. Apasati pe butoanele din bara de instrumente, exersati click dreapta pe celule si vedeti ce optiuni aveti.
- Inainte de a tipari orice foaie, dati un Print Preview. Paginile mele sunt deja aranjate, marginile stabilite, paginatia e ok. Dar pot sa apara decalaje in functie de setarile imprimantei voastre.
- Prima pagina e o privire de ansamblu. Printati-o color pe o foaie A3. Va ajuta mult sa vedeti, dintr-o privire, desfasurarea temelor.
- Pe margine are calendarul cu saptamanile de scoala si vacante. Lunile sunt colorate diferit.
- Puteti adauga in dreapta si alte coloane pentru alte discipline de la clasa voastra.
- Formatul meu contine mai multe foi, cate una pentru fiecare disciplina. Coloanele cu Saptamana, Tema si Continut preiau informatiile din foaia cu toate disciplinele. Veti completa foaia cu toate disciplinele si veti gasi informatiile la locul lor in celelalte foi. ramane sa adaugati alte informatii, pe discipline, la exemple de activitati, perioada, resurse.
- Eu am completat si foaia cu orarul, e orientativ.
- Puteti folosi formatul la orice clasa, la primar, gimnaziu sau liceu.
Daca aveti intrebari sau sugestii de imbunatatire, lasati un comentariu. Va ajut cu tot ce stiu.
Alte articole pe blog: Exercitii pentru scrisul de mana, Galetusa cu puncte.
Ema
Multumesc!
Utila!
Va multumesc mult pentru generozitatea cu care impartasiti materiale, experienta, cunoștinte!