Update 2022 – Puteti descarca formatul actualizat pentru anul scolar 2022-2023 AICI.
Ati inceput sa lucrati la planificarea pentru anul scolar 2014 – 2015? Eu am inceput. Nu, pentru mine nu e prea devreme. Lucrez dupa principiul “Noaptea e un sfetnic bun.” si imi place ca dupa ce stabilesc niste teme, niste idei generale, sa las lucrurile sa se aseze; asa imi vin alte idei. Imi place ca de-a lungul verii sa caut activitati noi, sa scormonesc dupa activitati de lucru manual…
De aceea m-am gandit sa impart cu voi modelul meu de planificare blanco. Iata cum am gandit-o:
1. Planificarea e conceputa in Excel. Tabelele pentru planificarea generala si pentru fiecare disciplina in parte sunt prestabilite.
2.Am pus separat matematica si stiinte, deoarece mie imi e mai usor sa urmaresc si sa planific activitatile, dar voi puteti sa le uniti si sa stergeti coloana pentru stiinte.
3.Incepeti prin a scrie in sheet-ul Planificare generala. Acolo veti gasi pe margine calendarul, coloana pentru teme generale, coloane pentru fiecare disciplina. Am numerotat si saptamanile. Fiecare luna are alta culoare. Scrieti continuturile in coloanele disciplinelor si completati coloana cu teme.
4. Celelalte pagini sunt concepute sa preia o parte din informatiile din pagina Planificare generala, asa ca aveti grija sa nu stergeti formulele. In celelalte pagini trebuie insa sa completati unitatile de invatare (daca exista), competentele, numarul de ore si perioada.
Anul trecut am conceput si planificarea pentru discipline, pe fiecare saptamana, legata de planificarile acestea, in sensul ca in tabel se preluau informatiile deja scrise; va dau de stire daca reusesc sa o imbunatatesc anul acesta.
Anul trecut am conceput si planificarea pentru discipline, pe fiecare saptamana, legata de planificarile acestea, in sensul ca in tabel se preluau informatiile deja scrise; va dau de stire daca reusesc sa o imbunatatesc anul acesta.
Daca aveti intrebari, lasati un comentariu. Va voi raspunde in cel mai scurt timp.
Spor la planificare.
Alte articole pe blog: Povestea unui polonic, Carti pentru profesori.
Ema
Buna suflet drag ! Am mare nevoie de sfatul tau ! Din pacate noi va trebui sa ne stabilim in Germania , iar fetita noastra de 9 ani sa urmeze scoala acolo , respectiv clasa a 2-a . Eu as vrea sa fac cu ea in paralel materia la matematica si romana , dupa programa din Romania . Ma poti ajuta in acest sens cu niste sfaturi , link-uri utile , o programa …nu stiu …orice crezi ca ar trebui sa fac , pentru a merge cu usurinta si cu una si cu alta ! Multumesc din suflet si astept cu nerabdare raspunsul tau !
Buna Gabriela,
Iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Programa pentru clasa a II-a o gasesti pe site-ul Ministerului Educatiei. Daca luati cu voi si manuale romanesti si / sau culegeri ori caiete auxiliare va fi mai usor sa tineti pasul cu ce se invata in Romania. Mult succes.
Am reusit sa descarc, multumesc!
Am o mare rugaminte la dumneavoastra. Imi doresc foarte mult acest tipizat pe care sa pot lucra, pentru ca si eu sunt o persoana organizata , succinta si la obiect. Din pacate, am o problema cu dropbox-ul si nu am acces acolo, momentan. As dori sa va rog sa mi-o trimiteti si mie pe mail, daca nu va deranjeaza. Adresa mea de e-mail este toptranslations_ro@yahoo.com. Multumesc frumos, tinem aproape, imi place tot ce postati si ma ajuta mult. Niciodata nu stii indeajuns si nu ai destule idei si eficiente si interesante, pentru copii.