Puteti descarca paginile cu coperta si temele propuse AICI Coperta e realizata din hartie colorata pe care copiii au adaugat o eticheta cu titlul. Descarcati documentul PDF in calculatorul vostru. Nu il puteti modifica, insa dupa modelul meu puteti realiza unul cu ideile voastre.
Am gandit portofoliul ca o abordare integrata si am propus copiilor activitati diverse: citire, transcriere, compunere, povestire, experimente, lucru manual, cautare in enciclopedie, stiintele naturii. Iata mai jos un desen dupa povestire.
Tipuri de frunze.
De ce e frunza bucataria plantei?
Scriere imaginativa.
Frunze presate.
Desi pentru fiecare tema am avut termene stabilite pana la sfarsitul lunii octombrie, am constatat azi ca multi scolari isi realizasera jumatate din teme.
Ce am mai gasit prin portofolii:
Beatrice si-a lipit pe coperta o poza dragalasa cu ea printre frunze. Suuuper.
Raluxca a realizat un desen tip puzzle. E dupa linia din mijloc. Si vedeti sagetica aceea ce arata spre frunza care tocmai se deschide?
Mara – desen secvential pe o pagina.
Bogdan – o poezie scrisa de el.
Ilinca (Enciclopedica) a scris poezia de mai jos.
Tot Ilinca a tras cu ochiul prin bucataria frunzelor.
Yasmina a realizat un desen puzzle, pe 3 foi – sus e noapte, la mijloc e primavara, jos e toamna. Ce poate fi mai frumos?!
Toamna frumoasa sa aveti.
Ema
foarte frumos proiectul si plin de informatii. cam asa vad si eu modul in care copiii pot asimila usor si cu placere informatiile.
Minunat!
Dupa modelul dumneavoastra, voi incerca ceva asemanator pentru formele de relief! Abia astept sa vad maine reactia lor cand vor afla ca au de realizat un portofoliu! Vor fi atat de incantati!
Ioana, am setat documentul pentru a putea fi editat.
Dragă Ema, am "împrumutat" ideea ta pentru că mi-a plăcut și am aplicat-o la clasa mea. Am împărtășit-o și colegei mele care, de asemenea, a folosit-o la clasă. Sunt nerăbdătoare să văd realizările copiilor mei. Te voi ține la curent cu rezultatul. Până atunci îți mulțumesc că împărtășești și cu alții ideile tale!
Încerc să mă țin de cuvânt și să-ți arăt „rezultatele” muncii copiilor. Îți mulțumesc încă o dată pentru idee. Și chiar dacă, între timp, a venit iarna (la noi, azi noapte a nins din nou – a doua ninsoare anul acesta), poate îți va face plăcere să vezi desene și să citești povești și poezii de toamnă. Am încercat să selectez și să organizez paginile cele mai reușite din proiectele copiilor. Sunt absolut sigură că, peste câțiva ani, o să le răsfoiesc cu melancolie și o să-mi amintesc cu mult drag de fiecare copil. Dacă dorești să arunci o privire, o poți face aici: http://cemaifacemlascoala.blogspot.ro/2016/10/povestea-frunzei-proiect-de-toamna_18.html.
Ella, e foarte frumos. Iti multumesc.