Se incheie primul meu proiect eTwinning. Sunt doar membru al proiectului, nu l-am organizat eu. Ma simt insa mandra ca am luat parte la aceste momente organizate de colegi din strainatate si din tara. Copiii din clasa mea au fost impresionati sa afle ca si alti copii, din alte scoli si din alte tari, realizeaza aceleasi activitati.
Mie imi plac activitatile stiintifice si experimentele!
Asa spun elevii mei. Am o clasa cu multi baieti, cei mai multi dintre ei se prind sa construiasca roboti si diferite cladiri complicate din Lego. Si carui copil nu ii plac experimentele?!
Activitatile din proiect au fost propuse in cadrul unor intalniri periodice cu toti membrii proiectului. S-au impartit sarcini, fiecare a avut de realizat ceva, a fost raspunzator pentru o anumita parte din proiect. Este uimitor cum oameni din cateva tari se unesc prin astfel de proiecte. Am trecut de bariera limbii, s-a folosit mult Google Translate, s-a vorbit in romaneste, in turca si in engleza. Si ne-am inteles mereu.
Un astfel de proiect are o multime de componente: aspecte social media, utilizarea platformelor, folosirea aplicatiilor, inregistrarea datelor, urmarirea activitatilor. Nu e usor si ritmul e sustinut. Am integrat activitatile propuse in programul nostru de la scoala.
Prezint aici doar o parte dintre activitati. Am vorbit despre Sistemul solar, despre corpul uman, despre organele de simt si sistemul respirator. Am avut proiecte despre mancarea sanatoasa si despre energie si economisirea ei. Am construit cu copiii o moara de apa din materiale reciclate. Ce fericiti au fost sa vada ca functioneaza!
La un moment dat am avut si o activitate comuna, cu toti copiii si profesorii, pe Zoom. Tema intalnirii a fost energia si cum o economisim sau o producem, fiecare tara a propus un video de urmarit. La sfarsit am mesterit cu totii o morisca de hartie.
Aici e feedbackul dat de copii.
Continuam si cu alte proiecte.
Alte articole pe blog: Ziua cu activitati in aer liber, Coding cu Scratch.
Ema