Recomand
Stiti cat de mult le place copiilor sa fie actori? Foarte mult. Teatrul are multiple functii educative: ii ajuta pe elevi sa fie stapani pe sine, sa se dea in spectacol intr-o activitate organizata, sa presteze in fata unei audiente, sa lucreze in grup, sa anticipeze, sa persevereze, sa fie spontani, creativi, indrazneti …. Teatrul vindeca. Din pacate nu avem timp pentru atat de mult teatru pe cat mi-as dori, insa de cate ori se poate vom strecura cate o piesa. Semestrul acesta am pus in scena pe D-l Goe si piesa a fost jucata in fata colegilor de la alte clase. E greu insa sa gasesti o piesa de teatru in care sa cuprinzi dintr-o data 32 de elevi.
Teatru pentru copii – o multime de idei
O sursa de inspiratie imi e o carte foarte, foarte draga, o carte pe care as putea-o considera manual de teatru. Eu am achizitionat-o de pe siteul Books Express. Cartea este in limba engleza, e scrisa de Lisa Bany-Winters si are peste 100 de activitati de teatru: de la simplu la complex, de la punerea in scena, la crearea de decoruri si masti, are jocuri simple, teatru cu sunete, cu alfabet, cu miscari, cu improvizatie …. Are tot despre teatrul cu copiii.
Intr-o tabara la Rasnov copiii mei au participat la o activitate de teatru si au pus in scena o piesa cu sunete. A fost minunat! Nici nu mi s-a parut ca a fost greu pentru ei. Au exersat o ora pe zi, 3 zile. La spectacol s-au exprimat minunat, iar noi, spectatorii, ne-am amuzat pe cinste.
Va recomand insa sa cumparati cartea si sa o studiati asa cum procedez eu acum. Deja m-am gandit ca pantomima merge cand voi preda verbul. Si teatrul cu sunete merge la interjectie. Dar nu numai. Si reclamele merg la adjectiv. Ca sa cumparati cartea apasati pe titlul urmator Veti fi redirectionati in libraria online