sanatosi

Sanatosi la scoala – informatii parfumate si un cod de reducere

Aromaterapia a ajuns si in tara noastra. In urma cu vreo doi ani nu se vorbea de asa ceva. Acum ma bucur de evolutia acestui trend , deoarece mie mi-au placut intotdeauna parfumurile. La scoala foloseam un difuzor pe care il tineam in priza. Uleiurile esentiale sunt produse minunate. Nu doar ca dau o stare de bine, dar ajuta si la raceli, dureri, la concentrare. Cititi mai jos articolul scris de Larisa. E foarte explicit si de mare folos. La sfarsit gasiti si un cod de reducere special pentru cititorii blogului meu.

sanatosi

Viața la școală aduce cu ea tot soiul de probleme de înfruntat: stres, neliniște, plictiseală, lipsa atenției și concentrării, suprastimulare, oboseală, dificultăți de memorie, și – nu în ultimul rând – virusuri. Aceștia  se traduc în răceli, gripe, boli contagioase. Natura este, ca de obicei, aliatul părinților și copiilor. Vă povestesc aici despre uleiurile esențiale. Sunt Larisa de la eArome.ro.

 

Aromaterapia si sa fim sanatosi – uleiuri parfumate si cum sa le folosesti

Uleiurile esențiale pure sunt rezultatul procesului de extracție a compușilor aromatici volatili care se găsesc în mod natural în diferite părți ale plantelor. Arta și știința utilizării uleiurilor esențiale în folosul sănătății organismului și a unei stări de bine se numește aromaterapie.

Uleiurile esențiale au fost folosite de oameni din cele mai vechi timpuri. Astfel că integrarea lor astăzi în trusa de sănătate a familiei reprezintă întoarcerea la natură, la echilibru, la metode cunoscute, testate și adoptate de mii de generații înaintea noastră.

Cele mai cunoscute uleiuri esențiale sunt, probabil, cele de Lavandă, Arbore de ceai, Lămâie. Pe lângă acestea, mai sunt și multe altele care pot aduce beneficii vieții cotidiene. Vă prezint mai jos câteva uleiuri esențiale care pot face viața de școlar mult mai ușoară și plăcută, atât pentru copii, cât și pentru adulții din viața lor – fie ei părinți, bunici sau cadre didactice. Este important de reținut că aceleași uleiuri esențiale pot fi folosite atât de copii, cât și de adulți, ele având efecte benefice asupra tuturor.

Notă : Uleiurile sunt prezentate în ordine aleatorie. Lista nu este exhaustivă (pot fi folosite și alte uleiuri esențiale pentru aceleași situații și nevoi).

 

sanatosi

Mandarina  – cunoscut în lumea aromaterapiei drept unul dintre preferatele copiilor, uleiul esențial de Mandarină are o aromă plăcută, fructată, dulce-citrică. Poate fi folosit pentru liniștire, relaxarea de dinaintea somnului, dar și pe parcursul zilei pentru alungarea diferitelor stări neplăcute (isterie, stres, anxietate, melancolie, tristețe etc). Este, de asemenea, indicat pentru colici și crampe abdominale, precum și în afecțiunile tractului respirator.

Menta Spearmint – aroma acestui ulei esențial este cunoscută de oricine a gustat, măcar o dată, guma de mestecat mentolată. Și ea este una dintre aromele preferate ale celor mici. De ajutor în caz de nas înfundat și tot ce înseamnă probleme respiratorii, răceală și gripă. Este unul dintre cele mai bune remedii pentru febră. Totodată, ajută la limpezirea minții, stimularea concentrării și atenției. Alungă oboseala mentală și durerile de cap asociate cu aceasta. Aduce bună-dispoziție și veselie.

Santal – una dintre aromele sacre, Santalul a fost folosit de secole în timpul ritualurilor religioase. Uleiul esențial de Santal este foarte des folosit în meditații, datorită abilității sale de a ne conecta cu divinul din noi. De ajutor pentru a reduce agresivitatea și comportamentele negative, conferă echilibru între trup, minte și suflet. Foarte folositor în problemele pielii: alergii cutanate, eczeme, dermatite, inflamații, răni, înțepături de insecte etc. Are efecte de menționat și în sfera respiratorie, unde are un excelent efect antiseptic asupra plămânilor și poate ameliora cu succes astmul, tusea spastică, tusea seacă, excesul de mucus etc. Este, poate, cel mai important ulei esențial pentru durerile de gât – acel ”roșu în gât”, coșmarul părinților.

Manuka – Cu siguranță ați auzit de arborele de ceai. Ei bine, Manuka este rudă apropiată a acestuia, dar unii spun că e mai mult decât atât și că are potențial mult mai mare. Așa cum mierea de Manuka este considerată un produs deosebit de folositor sănătății, tot la fel este și uleiul esențial de Manuka. Poate reduce nerăbdarea, neastâmpărul, agitația, încurajând stabilitatea și echilibrul, creativitatea și deschiderea minții. Foarte folositor în alergii (respiratorii, cutanate), în probleme ale pielii și ale sistemului respirator. Difuzat în încăperi, cu ajutorul unui difuzor pentru uleiuri esențiale, poate curăța aerul de agenți patogeni: virusuri, bacterii dăunătoare. Găsiți oferta de difuzoare AICI.

Cedru Atlas – Blândul gigant al uleiurilor esențiale, Cedrul Atlas are o aromă caldă, dulce, lemnoasă, și o gamă largă de aplicații. Oferă calm, incredere, stimă de sine, și sprijină abilitatea de a rămâne pe poziții și de a persevera – atitudini foarte util de hrănit în copii. Liniștește mintea, calmează hiperactivitatea și suprastimularea, pe toate cele 3 planuri: mental, fizic și emoțional. Bun imunostimulant, acționează cu succes și asupra sistemului respirator și afecțiunilor acestuia, precum și în ținerea la distanță a virusurilor și a altor ”balauri” asemănători.

Coriandru – Are efecte remarcabile asupra creierului și a sănătății acestuia. Probabil uleiul esențial cel mai util pentru armonizarea sistemului nervos în perioade de suprastimulare și stres, cum sunt de exemplu perioadele examenelor și testărilor. Este deosebit de util pentru relaxarea mentală, atenuarea gândirii și îngrijorării excesive, precum și pentru un somn adânc și odihnitor. Stimulează curajul, încrederea în sine și memoria. Totodată, e foarte util pentru concentrare, atenție, surmenaj intelectual și nervos. Combate cu succes durerile de cap asocaite cu tensiunea nervoasă și suprastimularea.

 

Cum se pot folosi uleiurile esențiale

Cele mai indicate metode de folosire a uleiurilor esențiale la copii sunt inhalarea și aplicarea pe piele.

Inhalarea se poate face în 2 feluri:

  • cu ajutorul unui difuzor  pentru aromaterapie: în aproximativ ml apă, testați difuzarea cu 4-6 total picături ulei esențial. Puteți ajusta cantitățile în funcție de contextul propriu: dimensiunea camerelor, uleiurile folosite (unele uleiuri sunt mai puternice și e suficientă o cantitate mai mică, pe când altele necesită mai multe picături), preferințele individuale, temperatura și curenții de aer din cameră etc. Testând, vă veți da seama repede care sunt cantitățile potrivite familiei voastre.
  • cu ajutorul inhalatorului personal – Inhalatorul personal este un produs alcătuit dintr-o carcasă de plastic, în care se introduce un fitil din bumbac, ce poate fi îmbibat în prealabil cu uleiuri esențiale la alegere. Pentru copii, se recomandă un maxim de 12-15 picături în total. Poate fi purtat de copil în buzunar, pentru a-i fi la îndemână la nevoie. Foarte util pentru afecțiuni respiratorii și chestiuni emoționale.

Pentru aplicarea pe piele, se diluează uleiurile esențiale într-o bază purtătoare, care poate fi orice ulei vegetal (cele mai indicate sunt cele de migdale dulci sau de AICI. Se recomandă aplicarea pe piele a uleiurilor esențiale îndeosebi în caz de probleme ale pielii, dar ea poate fi utilă și în caz de afecțiuni respiratorii, precum și pentru relaxare.

Aromaterapia este extraordinară și poate avea efecte fabuloase, dacă știm să folosim uleiurile esențiale corect. Informația pe internet este multă și, din păcate, nu toată este veridică. eArome.ro are în spate oameni pasionați de aromaterapie, specialiști în plante medicinale și terapii complementare cu ani de studii, furnizori de încredere pentru uleiurile esențiale și, nu în ultimul rând, multă iubire de împărțit în jur și dorința de a face lumea un loc mai bun, mai curat (și la propriu, și la figurat) și mai luminos, picătură cu picătură :). Vă așteptăm cu drag să ne vizitați  și vă stăm la dispoziție pentru orice întrebări ați avea. Pentru că eArome.ro înseamnă aromaterapie de la A la Zen!

Larisa Pop, Fondator eArome.ro, mămică pasionată de aromaterapie și o viață sănătoasă, luminoasă, armonioasă 🙂

Alte articole parfumate pe blog: Plastilina parfumata, Ornamente din scortisoara.

Ema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *