De multa vreme am in gand proiectul acesta: sa folosim ciocanul si cuiele. Imi aminteste mult de traforajul de pe vremuri. Si de pirogravura. Azi poate ca suntem prea grijulii ca sa ii lasam pe copii sa foloseasca unele lucruri si sa experimenteze. In alta ordine de idei, la Waldorf se sugereaza ca activitate de calmare si de eliberare a energiilor folosirea ciocanului si a cuielor (sau batutul covoarelor si uite ca as putea sa incerc si asta). Articolul meu va vorbeste despre tehnica string art pentru copii.
Materiale necesare
Aveti nevoie de: ciocan si cuie mici, o placa de lemn (eu le-am cumparat de la magazinul de hobby), ata colorata si manute mici dornice de poc-poc. Am intrebat copiii ce model isi doresc si am desenat cu creionul pe placa fiecaruia modelul dorit. Si-au dorit litere, inimi, stelute, labute de catei.
Le-am stabilit cu puncte unde sa bata cuiele. Apoi … spor la treaba. Dupa ce toate cuiele au fost asezate la locul lor, se merge cu ata culorata printre ele, sus – jos si stanga – dreapta si zig zag si in toate felurile. Alegeti modele usoare pe care copiii sa le poata realiza. Pozitionati cuiele la distanta unele de altele, altfel infasurarea atei devine dificila. Capetele atei se fixeaza cu lipici.
Protectia muncii la tehnica string art pentru copii
Inainte de a da START, faceti protectia muncii:
1. Ce e ciocanul si cum se foloseste, de unde se tine
2. Cum se tin cuiele
4. Nu ne plimbam cu ciocanul prin clasa si nu facem glume cu el
Ooooo!
Ce frumos!
Mi-ai dat o idee!
o sa incerc sa fac cu micutii mei icoane din cuie si ata…Oare o sa reusim?
Daca da,atunci iti trimit si tie una!:))