U de la urs – La scoala ursuletilor

Poza din abecedarul nostru are o imagine cu ursi la scoala. Hazlie. M-am inspirat si am compus o poveste – La scoala ursilor. In timp ce o ascultati sau o cititi, numarati cate cuvinte care incep cu U se gasesc in poveste. Ilinca a gasit 27.

URȘII au început și ei școala. Școala lor e pe uliță, la umbra unui nuc. În prima zi au intrat pe UȘĂ UNUL câte UNUL și s-au așezat fiecare în banca lui. Învățătorul URSULESCU i-a anunțat că azi vor primi UNIFORME. Fiecare primește câte UNA. Să probați UNIFORMELE, a zis învățătorul. URȘII au probat UNIFORMELE. Erau UIMIȚI, UNIFORMELE erau frumoase. A mea nu e bună, a zis URSACHE. Mă strânge la UMĂR. Ai îmbrăcat-o cu spatele, a spus cu UMOR învățătorul. În pauză au mâncat pâine cu UNT și au băut apă din ULCIOR. Apoi au jucau un joc de pescuit: să prindă pești cu UNDIȚA. UNDIȚA mea e UZATĂ, a spus URSALINA. Da, a spus învățătorul, trebuie să o UNGEM cu ULEI. Prima zi s-a terminat. URȘII au plecat acasă. Învățătorul a privit UIMIT clasa goală. Ceva mirosea ciudat. Aaaa, URSAN își UITASE pâinea cu USTUROI pe bancă.

La abilitati practice am exersat … Origami. A iesit o urechiusa de pus la colturile caietelor / cartilor. Copiii au aplicat cate un ursulet pe fiecare. De acum nu vor mai avea colturi indoite la caiete!

Au aparut si urechiuse fara ursi. Doar cu inimioare.

Sau extraterestri.

O zi buna ursilor.

Ema 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *