ziua europei

Ziua Europei – Planificare, activitati, idei

Deoarece se apropie Ziua Europei, m-am gandit sa abordez tema si la clasa pregatitoare. Vom participa si la concursul Euro Junior, asa ca vom intra in tema.
Poti vedea in linkul atasat planificarea mea pentru aceasta saptamana. AICI
ziua europei

Activitati de ziua Europei

Prima data ne-am facut valiza. Discutii interminabile despre in ce tara sa mearga fiecare. Apoi alte discutii despre ce sa isi puna in valiza. Valiza a fost gata asamblata in cateva minute: din hartie colorata, cu maner atasat, doldora de haine si alte nimicuri utile in calatorie. Fiecare a avut o abordare proprie: unii au desenat, altii au decupat si au lipit.

Fiecare si-a ales in ce tara va calatori: Spania, Italia, Anglia, Germania. Cu fir rosu am marcat unde merge fiecare. S-a creat o retea frumoasa.

In fiecare zi am ales cate o tara despre care sa vorbim …. asa … putin. Franta, Finlanda, Romania si Olanda. Am citit din carti, din atlas, am vizionat filme, am audiat imnul fiecareia. Le-a placut sa auda muzica solemna a imnului.
Calatoriile imaginare s-au inscris intr-o carte: “4 doors book” – harta Europei, steagul tarilor si cate 3 cuvinte din fiecare limba.

Ziua Europei si in alte limbi

De maaaare ajutor ne-a fost Google Translator – copiii s-au amuzat de toate cuvintele care le sunau ciudat in alta limba.

Steagul Uniunii Europene. Albastru si 12 stelute. Stelute in cerc.

Pe cealalta jumatate de foaie ei au imaginat steagul clasei.

Voi ce activitati ati pregatit pentru Ziua Europei? La ce v-ati gandit? Va invit sa lasati un comentariu cu ideile voastre.

Alte articole pe blog: Calendarul lunii Mai, Calendar cu activitati

Ema

2 thoughts on “Ziua Europei – Planificare, activitati, idei”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *