Recomand – 4 carti pentru 100 zile de scoala

(Aceasta postare contine linkuri de afiliere. Vei plati acelasi pret pentru carti daca vei cumpara apasand pe linkurile din postarea mea sau daca vei cumpara direct din libraria online.)
La noi nu e obiceiul de a sarbatori 100  zile de scoala. Dar eu am imprumutat aceasta “sarbatoare” si copiilor le-a placut foarte mult. De fapt se poate sarbatori orice zi, a 50-a zi, a 100-a sau a 200-a zi de scoala. Mie imi place sa citesc la clasa carti ce au legatura cu tema pe care o abordez. Cu aceasta ocazie, am achizitionat 4 carti ce imi plac foarte mult. Ele sunt in limba engleza, dar nu sunt greoaie si pot fi traduse cu usurinta. Daca doriti sa le vizualizati sau sa le cumparati, dati click pe titlul cartii.
100 zile de scoala

100 de furnici flamande sa manance100 zile de scoala

One Hundred Hungry Ants, de Elinor J. Pinczes – Daca alegeti sa o cititi in engleza, veti avea placerea unei poezii rimate,  melodioasa. Daca o traduceti, veti oferi copiilor o istorioara amuzanta despre 100 de furnici care se tot aliniaza pentru a ajunge mai repede la picnic. Cartea poate fi folosita si la clasa I, dar si la clasa a II-a, deoarece abordeaza tema gruparii de obiecte, a inmultirii si impartirii. Puteti asocia cantecul The Ants Go marching One by One, puteti realiza picturi si desene cu furnici si poate fi o susrsa de inspiratie pentru o tema la dezvoltare personala.

 

100 zile de scoala

A o suta zi de ingrijorari

100th Day Worries de Margery Cuyler – cartea o prezinta pe Jessica, o fetita de clasa I care isi facea griji pentru orice. Cand invatatorul le-a propus sa aduca la scoala o colectie cu 100 de obiecte, Jessica a inceput sa se ingrijoreze. Ar fi putut realiza o colectie din orice, insa unele lucruri i se pareau prea comune, prea mici sau prea mari, imposibil de carat, neinteresante … In cele din urma “gaseste” 100 de obiecte. Cartea poate fi abordata si la Matematica, pentru a realiza cu copiii o colectie de 100 de obiecte, dar si la Dezvoltare personala pentru a-i invata ca toate problemele au o rezolvare si ca un copil poate gasi solutii potrivite daca persevereaza.

 

100 zile de scoala 100 zile de scoala

Fancy Nancy – A o suta zi de scoala

 de Jane O’Connor – Cartea e clasificata ca fiind pentru cititorii incepatori in engleza, asa ca poate fi citita cu usurinta, deoarece e amuzanta, are un scris mare si poze frumoase.Personajul Fancy Nancy are in jur o multime de carti ce trateaza diverse teme din viata sa de fetita. Aceasta de fata e una dintre ele. Trateaza problema colectiei cu 100 de obiecte. Fancy Nancy gaseste pana la urma rezolvarea.

 

100 zile de scoala

A o suta zi de scoala !

 , de Abby Klein – E o carte pentru clasele 2-3 si pentru cititori mai experimentati. Personajul cartii e Freddy. El se straduieste sa adune 100 de obiecte. Cartea are 88 de pagini, iar la sfarsit propune activitati de miscare si de lucru manual ce pot fi realizate la aceasta tema.
Daca aveti idei de carti si / sau activitati pentru unitatea celor 100 zile de scoala, lasati un comentariu.
Gasiti pe blog si alte articole pentru aceasta tema: 100 de activitati, Idei pentru a sarbatori 100 de zile de scoala, 100 zile
Spor la citit.
Ema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *