Carte cu codita – Nasuri de soarece pe paine prajita

Mouse Noses on Toast, de Daren King – Ce mult as vrea sa traduc acest volum si copiii sa-l poata citi si in romaneste. Are un titlu ciudat, nu-i asa? Ciudat, dar incitant. Despre ce ar putea fi vorba? (Inainte de a citi o carte, o poveste copiilor, intrebati-i la ce se gandesc atunci cand aud sau citesc titlul. Faceti predictii. E interesant.)

carte

Carte soriceasca

E o carte in engleza, e amuzanta, e plina de suspans si e cu soricei. Soriceii sunt draguti, nu? Chiar ai vrea sa le mananci nasul, nu? Ei nu, nu chiar asa si nu pe paine prajita. Cine vrea totusi in carte sa faca asta? Aaaa… nimeni, dar asa cred ei. Cartea e despre aparentele care inseala, despre rastalmacire, despre cum se duce zvonul, despre puterea grupului. Soriceii acestia sunt unii moderni. Dar tot isi cauta de mancare. Unul dintre ei raspandeste zvonul ca la restaurant clientii servesc nasuri de soarece pe paine prajita. Da, chiar exista mancarea cu acest nume, dar …
carte
Asa porneste aventura. Soriceii se organizeaza, primesc ajutoare, fac un meeting, au un crez, un program…
carte
carte
Finalul e frumos. Si cu invataminte. Asa ca treceti pe lista de citit, in engleza.
Puteti cumpara cartea pe siteul BooksExpress – Mouse Noses On Toast
Daren King s-a nascut in 1972 in Anglia. A scris cateva carti pentru copii si cateva pentru adulti. Pentru povestea aceasta cu soarecii a castigat si un premiu si o medalie de aur.
Stiu ca nu e usor, dar va recomand sa ii invatati pe copii sa citeasca si alte carti ale autorilor. In acest fel ei isi pot forma o parere despre stilul sau, pot face comparatii intre carti si acesta e primul pas catre analiza literara.
Alte carti ale lui Daren King:
FrightFully Friendly Ghosties – o carte pentru copii peste 5 ani, acum se afla si la reducere
Little Fin The Singing Fish  – cartea are 24 de pagini si e despre un pestisor care dorea sa cante
Peter The Penguin Pioneer – 128 de pagini pline de aventuri
Spor la citit si sa imi spuneti daca v-a placut. Gasiti pe blog si alte recomandari de carti: Alfabetul invers, Domnul Sconcs.
Ema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *