Crăciunul colorat – activitati pentru fiecare zi

Ultima saptamana de scoala din acest an a fost colorata. In culorile curcubeului. Am propus copiilor ca in fiecare zi sa avem o alta culoare si sa desfasuram mici activitati cu acea culoare.

Crăciunul colorat

Activitati pentru Craciunul colorat

Am trimis parintilor planul meu si i-am intrebat daca sunt de acord cu activitatile, daca sunt disponibili sa pregateasca in avans coca pentru ornamente, daca pot cumpara materialele necesare si fructe de o anumita culoare.

Activitatile nu au fost complicate si nici nu le-am intins prea mult. Am propus copiilor sa mancam in timpul orelor (doar acum a fost voie) fructe si legume in culoarea zilei. Sa scriem cu respectiva culoare, sa poarte un obiect vestimentar, sa caute obiecte. In fiecare zi ne-am gandit unde gasim acea culoare in jurul nostru.

Crăciunul colorat

In fiecare zi am avut o ora de arte vizuale. Am legat proiectul zilei de culoarea respectiva. Iata mai jos si linkuri catre siteurile care m-au inspirat sau linkuri catre tutoriale realizate de mine.

  • Luni -ziua cu rosu – Felicitarea cu globuri rosii – AICI.
  • Marti – ziua cu portocaliu – Globuri din hartie portocalie – AICI.
  • Miercuri – ziua cu galben – Ornamente de brad din aluat – AICI si reteta si cum se face.
  • Joi – ziua cu verde – Brazi din hartie – AICI.
  • Vineri – ziua cu albastru – Pictura cu pasta de dinti – pe hartie neagra sau alba – AICI si AICI.

Pe de alta parte, incercand sa gasim alimente pentru fiecare culoare, i-am mobilizat putin sa consume fructe si legume proaspete. Cred ca ar trebui sa ne facem un obicei de acest fel.

Activitatile de aici pot fi realizate si la scoala, dar si acasa. Copiii vor fi incantati sa descopere culoarea zilei. Poate ii veti ajuta sa consume fructe mai multe. Va invit sa scrieti in comentarii si alte activitati  de Craciun.

Alte articole de iarna gasiti pe blog: 10 activitati in vacanta de iarna, Cum se pregateste Mos Craciun?

Ema

 

1 thought on “Crăciunul colorat – activitati pentru fiecare zi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *