delta dunarii

Delta Dunarii – activitate practica intr-o cutie

Si mie imi plac proiectele practice, dar lor, copiilor, … nu mai spun! Proiectul Delta Dunarii. Ca sa inteleaga ce e aceea o delta, am gasit o activitate practica usor de realizat intr-o cutie. Simplu si usor cat ai zice mamaliga. Stati sa vedeti de ce.

delta dunarii

Cum sa faci o Delta Dunarii

Materiale: o caserola de plastic (puteti folosi si o cutie de carton), faina de porumb, acuarele, pahar cu apa si pensula, carton verde, foarfece, o seringa.
In pozele de mai jos e incercarea fetitei mele de a realiza o delta in cutie. A fost atat de entuziasmata de idee, incat a dorit sa probeze ea activitatea.

 delta dunarii

Delta Dunarii pas cu pas

Mai intai am taiat copaceii din carton verde. I-am crestat in partea de sus, pentru coroana. Am rasucit putin ramurile.  Am amestecat culoare albastra cu apa pentru a obtine apa. Am pus malaiul in cutie si l-am nivelat. E o activitate senzoriala care place copiilor. Cu seringa am picurat apa albastra peste malai, formand fluviul si bratele prin care curge in mare. Apoi am pus copacii. Gata proiectul. Delta Dunarii la cutie a stat asa vreo 2 saptamani si nu a patit nimic. Malaiul se intarise, insa pomii si apa erau in buna stare. Proiect perfect, numai bun de studiat zilnic.

 
La scoala entuziasmul a fost maaare, cat Delta Dunarii. Desfasurare de forte cu atatea materiale! Fluviul si delta au luat nastere pic cu pic, cu migala si atentie pentru ca totul sa fie perfect. Unii copii au adaugat copacei modelati, pietre, scoici. Alte poze nu mai am. Am fost atat de implicata si eu in proiectele lor la cutie.
 Alte proiecte pe blog: Desertul in cutie, Proiect cu animale .
Daca ai facut si tu o Delta Dunarii sau un alt proiect, povesteste in comentarii.
Cu drag, din Delta Dunarii,
Ema

2 thoughts on “Delta Dunarii – activitate practica intr-o cutie”

  1. Ce idee minunata! Ca de obicei, as spune. Urmaresc cu mare interes blogul dvs si folosesc multe idei in activitatile cu fetita mea de 6 ani. Sunteti minunata, fara exagerari! Camelia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *