seminte de pepene

Floare cu seminte de pepene

(Aceasta postare contine linkuri de afiliere. Vei plati acelasi pret pentru carti daca vei cumpara apasand pe linkurile din postarea mea sau daca vei cumpara direct din libraria online.)
Pastreaza semintele de pepene si foloseste-le pentru a construi ceva. Iti propun aici o felicitare sau un tablou cu o floare in al carei mijloc am lipit seminte de pepene.
seminte de pepene

Cate seminte de pepene gasesti?

Copiilor le place sa estimeze. Incercati o aproximare. Cam cate seminte ar putea avea un pepene? Poate cineva vrea sa le numere dupa aceea.
E un proiect usor, pentru copii de orice varsta. Copiii mai mici vor avea nevoie de ajutor pentru a taia perfect cercurile sau petalele. Eu am facut o floare 3D – mi se pare mai interesant asa.
seminte de pepene
Ai nevoie de urmatoarele materiale: seminte de pepene (le speli si le usuci pe un servet de hartie), carton de felicitare in culorile albastru, galben, portocaliu, verde, lipici, foarfece normal si foarfece cu model, optional sclipici si un fluture decupat.
seminte de pepene

Tai un cerc galben si unul mai mic portocaliu. Lipesti pe cel portocaliu in mijlocul celui galben.

 

seminte de pepene
Tai petalele – tai cercul galben pe margine, pana ajungi la cercul portocaliu.
seminte de pepene
Ridici putin petalele pentru a avea un efect 3D.
seminte de pepene

In mijlocul portaliu lipesti semintele de pepene. E o activitate motorie foarte buna pentru copiii mici.

seminte de pepene

Daca ti se pare ca petalele stau prea lipite, taie o fasie foarte subtire din marginea fiecareia, pentru a crea un spatiu intre ele.

seminte de pepene

Lipeste floarea pe cartonul albastru.Optional: pune sclipici in mijlocul florii.

 

seminte de pepene

Poti adauga un fluture decupat. Lipeste-i doar corpul, nu si aripile, pentru a avea un efect 3D.

 

seminte de pepene

Tablou sau felicitare?

seminte de pepene

Daca doresti sa insotesti activitatea aceasta si cu o carte, va recomand o carte : The Watermelon Seed, de Greg Pizzoli. O puteti cumpara de pe site-ul BookDepository.  Cartea e amuzanta, usor de citit, are poze frumoase si va va ajuta sa mai invatati cateva cuvinte in engleza: un crocdil inghite o samanta de pepene. E ingrozit si se gandeste ca i s-ar putea intampla ceva rau. Oare ii va creste un pepene in burta? Sau pielea i se va colora in roz?

seminte de pepene

Daca ti-a placut activitatea, lasa un comentariu. Daca ati realizat si voi ceva din seminte de pepene, scrie-mi parerilesi ideile tale. Si fiti atenti sa nu inghititi semintele. Aveti nevoie de ele pentru multe alte constructii.
Alte idei cu materiale naturale: Maracas, Colectie de activitati cu materiale naturale

Ema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *