Povestea Ursul pacalit de vulpe

De obicei imi organizez predarea unei litere incepand cu ziua de luni. De data aceasta am inceput de vineri. Am citit vineri povestea Ursul pacalit de vulpe de Ion Creanga. M-am folosit de o prezentare foarte frumoasa de pe Twinkl. Pachetul prezentat pe site propune mai multe activitati si am selecatt din ele pe cele se potrivesc obiectivelor mele din aceasta saptamana.

O poveste ca punct de plecare

Vineri am citit povestea Ursul pacalit de vulpe de Ion Creanga si tot vineri am pictat o scena. A fost o activitate de pictura ghidata si puteti citi cum fac eu aceasta activitate Aici. Copiii au pictat fundalul si au lipit silueta celor doua personaje principale. Am vorbit despre loc, timp, personaje.

Luni si marti copiii au repovestit, in grup, povestea. Fiecare spunea cat stia, apoi continua un altul. Pe Twinkl gasiti si scene din poveste, ele pot fi asezate in ordine. Si tot de pe Twinkl am folosit planse de colorat cu imagini din poveste. Am incercat, timid, si o punere in scena: ce isi spun ursul si vulpea cand se intalnesc, insa copiilor nu le vin deocamdata ideile.

povestea ursul pacalit de vulpe

 

Ce alte activitati am mai adaugat pentru litera U

  • Adu un obiect a carui denumire incepe cu U
  • Coronita cu urs – o gasiti AICI 
  • Descompunerea numerelor pana la 5 folosind biscuiti pestisori – Cati pestisori dai ursului si cati vulpii?
  • Copiii si-au masurat picioarele cu laba unui urs (e realizata din hartie alba, am incercat sa respect niste proportii)
  • Am vorbit despre diferitele tipuri de ursi si am urmarit niste materiale frumoase pe Twinkl: ursul brun, ursul panda, ursul polar. Am scris pe caiete ce mananca fiecare (nu am poze) si am stabilit ca unul e omnivor, altul ierbivor si cel polar e carnivor.

 

povestea ursul pacalit de vulpe

Ati abordat povestea Ursul pacalit de vulpe? Ce activitati ati legat de ea? Cum ati predat litera U? Va invit sa scrieti in comentarii ideile voastre.

Ema

5 thoughts on “Povestea Ursul pacalit de vulpe”

  1. La U am folosit de la Edu cd-ul cu Povestea literelor (si nu numai, copiilor le plac mult povestile acestea).
    In ce priveste Ursul pacalit, dupa ce-am audiat povestea, identificat personajele… ii intreb ce rol si-ar alege daca punem piesa in scena si de ce.
    „Doamna, eu vreau să fiu un pește, ca să nu fac nimic.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *