punctul

Punctul – The Dot, de Peter H. Reynolds – Ce poti face cu cateva buline

The Dot de Peter H. Reynolds e o carte perfecta. V-o recomand sa o cititi la orice clasa, la orice varsta. E simpla, are text putin, poze frumoase, insa ideea ei e minunata. E despre o fetita care crede ca nu stie si nu poate desena. Sigur ati auzit de nenumarate ori un copil spunand ca nu stie sa deseneze. Nu trebuie sa stii sa desenezi ca sa poti realiza totusi lucrari minunate. Totul pornind de la un punct de data aceasta. Gasiti cartea pe AICI

punctul

Fetita din carte spune ca nu poate desena. Profesoara o incurajeaza, imaginand diferite ipostaze pentru punctul pus in mijlocul foii: poate e un urs polar in zapada. Cand isi vede desenul inramat si pus pe peretele scolii, fetita isi da seama ca punctul ei e important, ca poate de fapt desena si incepe sa deseneze … alte puncte, alte buline. Doar buline. Doar puncte. Expozitia cu desenele ei e admirata de toata scoala. Ce e frumos la sfarsit e faptul ca fetita a invatat, la randul ei, nu doar sa aiba incredere in ea, sa fie creativa, dar si sa incurajeze pe altii.

Ziua cu Punctul

Pe siteul sau, scriitorul a stabilit ca 15 septembrie este Ziua Internationala a Punctului, The International Dot Day. Gasiti siteul AICI. Veti afla acolo si sugestii de activitati pe marginea cartii, veti gasi si alte titluri minunate. Le-am propus colegilor din grupul de FB EmaLaScoala sa realizeze si ei activitati pe marginea acestei carti si am vazut din fotografiile postate ca a fost minunat!

punctul

Activitati cu Punctul

  • Am lipit pe tabla niste puncte colorate si i-am indemnat pe copii sa se gandeasca ce ar putea fi ele. Bulinele au devenit planete, roti de masini, ursuleti, mijloc de floare, un soare.
  • Am citit si am tradus cartea copiilor.
  • Le-am impartit buline colorate taiate, de diferite marimi. I-am incurajat sa lipeasca pe foaie cate buline doresc si sa le transforme in ceva, desenand in jurul lor detalii.
  • Nu a zis niciunul ca nu stie ce sa faca ori ca nu poate.
  • Desigur, pot fi organizate si alte activitati minunate pe marginea acestei carti. Va ganditi deja la pointilism?

punctul

Daca ati citit cartea, daca ati realizat activitati pe marginea ei, va invit sa ne spuneti in comenatarii ideile voastre.

Alte articole pe blog: Jocuri pentru inceputul anului scolar, Ce carti citeste copilul tau?

Ema

3 thoughts on “Punctul – The Dot, de Peter H. Reynolds – Ce poti face cu cateva buline”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *