Bilute de biscuiti – bucatarie simpla pentru copii

Cu tema aceasta m-am incadrat la Unitatea Meseriile. Bucatarul priceput. De fapt … 28 bucatari priceputi.
Copiilor le place bucatareala, iar retetele nu trebuie sa fie complicate. Am ales pentru aceasta ora sa facem bilute de biscuiti.

Fiecare copil si-a adus: un pachet de biscuiti Petit Beurre – i-am rugat ca acasa sa isi marunteasca biscuitii, un castron de plastic, o furculita si o lingura, si, la alegere, stafide, cocos maruntit, nuca macinata, bombonele de ornat.

Sarcina mea a fost sa fac siropul de zahar – 2 litri de sirop din apa, zahar, zahar vanilat si ceva rom. Am fiert siropul pana a scazut si au ramas 2 litri. Cantitati exacte nu am: am pus totul din ochi. Am mai adus si ulei – retetele originale contin unt, dar pentru ca nu aveam cum sa topim unt in sala de clasa, am optat pentru ulei si afost foarte bine. Am turnat in castronul fiecarui copil putin sirop si foarte putin ulei (doar atat cat sa dea compozitiei tenta aceea alunecoasa si aluatul de biscuiti sa nu se lipeasca de maini). Pentru ca am terminat cei 2 litri de sirop dar mai aveam nevoie de lichid pentru compozitia unor copii, am folosit lapte – doar cativa stropi.

Dupa ce compozitia de biscuiti, sirop, ulei si lapte a fost amestecata, copiii au modelat bilute.

Fiecare a ales cum sa decoreze bilutele sau prin ce sa le tavaleasca.

Bogdan a adus bombonele decorative. Altii au avut nuca macinata sau cocos.

Eu nu am prea avut timp sa imi realizez propriile prajiturele, dar bucatarii nu m-au lasat si am gustat aproape de la fiecare cate o bucata.

Concluzia: activitate usoara, distractiva si delicioasa. Cred ca ei s-au distrat foarte bine. Acum ne gandim la urmatoarea reteta.

Daca si tu ai bucatarit ceva cu elevii tai sau daca ai o idee de reteta usoara, fara foc, lasa un comentariu sau trimite-mi chiar poze cu activitatea voastra. le pot publica pe blogul meu.

Spor la gatit.
Ema 

1 thought on “Bilute de biscuiti – bucatarie simpla pentru copii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *