felicitare de Pasti

Felicitare de Paste

Cum sa faci o felicitare de Paste. Sa realizezi o felicitare de la cap la coada nu e usor. Si nu e doar o felicitare. E un intreg proiect: design, coperta, interior / exterior, cum scrii si unde, ce mesaj alegi, cum te semnezi … Am cautat un model usor. M-am gandit la amprente cu degetul, deoarece gasisem pe Internet cateva idei: Chick Card sau Bunny and Chicks Card. Apoi mi-am amintit ca de Craciun cand am realizat cu tehnica amprentei felicitari, au iesit felicitari patate. Ca sa evit acest lucru, am inlocuit amprentele cu cercuri desenate cu creionul.

Cum sa faci o felicitare de Paste

Materiale: Ai nevoie de carton de felicitari verde si hartie alba. Vei lipi foaia alba peste felicitarea verde. Poti, desigur sa folosesti si alte culori.

felicitare de Pasti

Metoda: Pe foaia alba desenezi cercuri galbene carora le adaugi ochi, picioare si ciocuri ca sa le tansformi in pui de gaina. ii poti organiza in linie sau ii poti desena raspanditi. Poti adauga si alte detalii: iarba, flori, gaze. dar ai grija ca produsul finals a nu fie prea incarcat.

felicitare de Pasti

Lipesti foaia alba pe felicitare si gata.

felicitare de Pasti

Felicitarea de Paste are si poveste

Copiii sunt creativi. Si unii iau totul personal. De la o felicitare, am ajuns la o poveste. Uneori ei concep lucrurile pornind de la o idee pe care o dezvolta. Asa iau nastere povestile. Combinati activitatea de crearea a unor felicitari cu o poveste pe acre sa o spuneti voi, invatatorii sau pe care sa o creeze, ad-hoc, copiii. Ascultati sau inventati un cantec cu pui. Imitati sunetele scoase de diferiti pui: pui de gaina, de rata, de cioara, de papagal. Cautati pe internet filme in care se prezinta cum ies puisorii din ou. Iata aici unul Film cu pui.  Daca aveti posibilitatea, studiati ouale diferitelor pasari: gaina, prepelita, gasca, rata, bibilica. Sigur gasiti parinti care sa va ajute in realizarea acestei colectii.

Aici … Hm, ce sa zic?! Puii au si gaina si e o intreaga poveste: gaina are un cos pe cap; puii se urca in cos si sar. Posibil.

felicitare de Pasti
felicitare de Pasti

Si aici e poveste, dar nu o stiu. O va afla destinatarul.

felicitare de Pasti

Si mai multi pui! Sa fie multi, aglomerat. Fiecare felicitare are personalitatea ei.

felicitare de Pasti

Scrieti mesaje simple pe felictarea de Paste.

felicitare de Pastifelicitare de Pasti
Daca aveti si alte idei, lasati un comentariu.
Gasiti pe blog activitati de Paste: Cosulete de Pastee, Iepuras cusut
Ema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *