fise cu cuvinte

Fise cu cuvinte – Un cuvant pe zi

Un cuvant pe zi. Acesta e un format ce contine fise cu cuvinte ce se adreseaza elevilor claselor intai si a doua. Fișele se pot folosi acasă sau la școală. Fiecare pagină se concentrează pe un cuvânt. Unele cuvinte au o silabă, altele două, trei și ultimele patru silabe. Puteti descarca formatul AICI.

fise cu cuvinte

De ce un cuvant pe zi?

Formularea mea e generica. Poate fi un cuvant la doua zile sau la trei zile, in functie de ritmul fiecarui copil. Ideea e insa aceea de constanta, de formarea unei obisnuite de a lucra zilnic, de a te concentra asupra unui singur lucru.

  • Sarcinile presupun citirea cuvintelor, colorarea literelor, despărțirea în silabe, identificarea cuvintelor printre alte cuvinte date, scrierea cuvintelor, citirea unei propoziții, alcătuirea unor propoziții cu cuvintele date.
  • Am cuprins aici și cuvinte care conțin grupuri de litere și cuvinte cu scriere dificilă: m înainte de b și p, cuvinte care conțin literele x, â, î.
  • Sarcinile de citire sunt formulate amuzant: Citește cu voce de vrăjitoare.
  • Pe baza tabelului care conține cuvinte se pot realiza, oral, și alte activități. Unele cuvinte au legătură cu cuvântul zilei, ele pot fi identificate și copiii pot explica această legătură. Exemplu: cuvântul zilei este ac, în tabel apar și cuvintele albină, ață, haină.
  • Copiii care întâmpină dificultăți de citire și scriere pot rezolva aceeași pagină de două sau trei ori, însă în zile diferite.

40 de fise cu cuvinte, 40 de cuvinte

Formatul prezentat mai sus contine 6 fise cu cuvinte. In magazin gasiti si formatul cu 40 de fise AICI.

Combinati aceste fise cu cuvinte cu alte jocuri si activitati. Concentrati-va pe un cuvant si creati pentru el activitati diferite, vizuale, motrice, auditive: sa scrie cuvantul in nisip, sotron cu cuvinte, sa formeze cuvantul cu litere magnetice.

Alte idei de activitati pentru orele de vocabular, pe blog: Cuvinte cu mai multe sensuri, Graficul cuvintelor.

Ema

4 thoughts on “Fise cu cuvinte – Un cuvant pe zi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *