Oameni de zapada – 4 tehnici pentru lucru manual

Iarna aceasta am desenat oameni de zapada in fel si chip. La inceput am incercat sa suplinim zapada care se lasa asteptata. Apoi tehnicile s-au tot potrivit cu subiectul nostru, asa ca acum, tragand linie, avem o galerie impresionanta de oameni de zapada. Pana la urma, exploatarea unei singure forme ii ajuta pe copii sa vada in cate feluri diferite se pot exprima. Intotdeauna pornim de la un desen model pe acre il discutam. Ii indrum pe copii sa isi dea seama care sunt pasii de realizare. In 18 ianuarie este Ziua omului de zapada.

Pictura simpla pe foaie colorata

Materiale: foi colorate (fiecare copil si-a ales ce culoare a dorit): albastre, negre, mov, verzi, acuarele.

Am vorbit despre proportii, despre cum incadram forma. Copiii au stabilit ca foaia trebuie sa stea in picioare. Apoi am vorbit despre culorile ce pot fi folosite, despre detalii, despre atmosfera.

oameni de zapada

 

Globuri cu oameni de zapada

Materiale: foi albe, acuarele, creioane colorate, creioane de ceara (cine a dorit sau cine a avut), lipici, foarfece, sclipici.

Ideea am gasit-o pe instagram la @thedisneyartroom. Mi s-a parut usor de realizat si mi-a placut ca pot imbina cateva tehnici. Copiii au decupat globul, l-au pictat, au adaugat detaliile omului de zapada. Apoi i-am invatat cum sa deseneze fundalul: linii oblice cu 2-3 culori, alternativ. A fost si un exercitiu util pentru trasarea liniilor oblice cu mana libera. Globul cu omul de zapada a fost lipit deasupra. A fost adaugat sclipici.
oameni de zapada

Pictura cu pasta de dinti

Materiale: Cea mai ieftina pasta de dinti – neaparat alba, foi colorate, acuarele, sclipici.

Unii elevi au realizat doua picturi: una cu om de zapada, alta cu un brad. Altii si-au ales ce sa picteze. Cert este ca pasta de dinti e minunata la pictura. Are o anume consistenta, copiii se distreaza cu ea. In plus, in clasa mirosea minunat.

oameni de zapada

Umbre pe zapada

Materiale: o foaie alba A5 si una colorataA4 , lipici, creion grafic, creioane colorate, foarfece, vata, putina hartie colorata galbena.

Ideea am gasit-o pe Instagram la @becreative.behappy. Tehnica e simpla, dar spectaculoasa. Copiii au fost impresionati. Le-am aratat mai intai lucrerea realizata de mine si i-am intrebat cum cred ei ca am realizat-o. Le-am spus de unde am ideea si le-am precizat ca elevi din alta clasa, din alta tara au realizat aceasta lucrare cu profesoara lor.

Pe foaia alba se deseneaza siluete cu creionul grafic. Se decupeaza siluetele, astfel incat foaia sa ramana cu marginile netaiate. Se lipeste foaia taiata cu capul in jos, iar siluetele cu capul in sus. Apoi se adauga detalii. Din galben copiii au decupat luna. Ea e pata de culoare pe foaie. Le-a placut mult sa adauge zapada cu vata.

oamnei de zapada

Spor la desenat si voua! Care e tehnica voastra preferata?

Alte articole pe blog: Ziua unui om de zapada, Ce fac oamenii de zapada noaptea?

Ema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *