Nici nu stiti ce mult doresc sa se implice copiii in bucatarie. Eu le propun mereu scolarilor mei de clasa I cate o activitate … “comestibila” si sunt extra fericiti. Nu am reusit sa aflu daca si acasa ei sunt implicati in realizarea unor preparate, dar cred eu ca bucatareala la scoala, alaturi de colegi, e mult mai interesanta. Activitatea s-a incadrat in discutiile noastre despre seminte si plante.
Fiecare si-a adus ingredientele si ustensilele.
Doar ceapa si usturoiul le-am luat din straturile noastre din gradina scolii. Deocamdata sunt primele legume ce pot fi valorificate. Niciunul dintre cei 30 de copii nu a zis NU cepei si usturoiului.
Apoi s-a taiat, “s-a decupat”, s-a rupt, s-a faramitat. Eu am fost responsabila cu sarea, uleiul si otetul.
Salata a mers bine cu pachetelul de mancare pus de mama.
Desigur ca fiecare a gustat de la fiecare, s-au facut remarci, s-au adus critici, s-au stabilit preferinte.
Pofta buna si voua.
Ema