Universul in borcan

Cum sa prinzi universul in borcan? Toate stelele, constelatiile, gaurile negre – toate sa incapa ele intr-un borcan cu capac? Hai sa incercam. Beatrice le-a propus colegilor aceasta activitate.

La momentul de noutati de dimineata le-a aratat, intr-o zi, cum a realizat ea un borcan care pare ca seamana cu universul din filmele SF. Vrem si noi!

Materialele de care aveti nevoie: un borcan cu capac, vata, acuarele sau colorant alimentar, sclipici, margele sau alte obiecte pe care le credeti potrivite, lipici.

Copiii au aplicat 2 modalitati de lucru: unii au lucrat cu vata, asezata in straturi, peste care au turnat culoare, altii au pus aracet in interiorul borcanului si au presarat sclipici. 

E o activitate cu titlu de experiment, copiii sunt total absorbiti de procesul de amestecare al culorilor, de … ce sa mai adaug? cum sa fac? ce sa mai pun? e bine asa?, dar si o activitate care presupune ceva dezordine. Nu va nelinistiti. E un proces de creatie si din ceva dezordonat poate iesi o opera de arta. 

Universul a fost prins in borcan. 

Krisztian si Eric au fost foarte incantati de fundul borcanului. Acolo culorile au vorbit intr-un fel anume. 

Aceste doua borcane sunt realizate doar cu lipici si sclipici. 

Ema 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *