ziua culturii nationale

Ziua culturii nationale 15 ianuarie – plan de lectie

La 15 ianuarie sarbatorim Ziua Culturii Nationale, Ziua Mihai Eminescu. Pentru clasa intai poeziile domniei sale sunt oarecum dificil de inteles, dar am imi place sa marcam an de an momentul si parerea mea e ca e si obligatoriu acest lucru. Planul meu pentru acesta zi a fost destul de simplu. Nu mi-am propus multe lucruri deoarece asa cum l-am gandit am stiut ca va dura mult sa abordam unele momente. Am ales poezia Somnoroase pasarele pentru acesta lectie.

ziua culturii nationale

Idei de activitati pentru Ziua Culturii Nationale

  • Pe Twinkl gasiti foarte multe materiale pentru Ziua Mihai Eminescu. Gasiti pentru toate clasele. Este acolo si o prezentare PowerPoint, scurta, usor de citit si de inteles AICI. Tot de acolo am luat si poezia Somnoroase pasarele, AICI.
  • Am folosit aplicatia Open Board cu care am deschis poezia si am dat share ecranului. Am citit poezia Somnoroase pasarele, am discutat despre cuvintele necunoscute si despre detalii din text.
  • Am marcat rimele.

  • Am ascultat cantecul Somnoroase pasarele AICI.
  • Am facut lebada Origami dupa tutorialul unei ratuste. Daca i se face gatul mai lung si se foloseste hartie alba, seamana cu o lebada. Gasiti tutorialul meu AICI.
  • Copiii au lipit lebada pe caiet. In jurul ei am organizat cateva cuvinte pe care le-au retinut ei din poezie. Eu am scris pe tabla mea virtuala, ei pe caiete. Pasarele, lebada, armonie, ramurele, ape, noapte buna. Apoi am desenat in jurul lebedei si cateva detalii din poezie.
  • Feedback: Copiii au spus la inceput ca nu inteleg bine poezia. La sfarsit au declarat ca le-a placut activitatea. Cred ca s-a intamplat acest lucru deoarece am combinat diferite abordari: cantec, Origami, scrisul cuvintelor, rime.
  • La sfarsit Rares ne-a aratat cate lebede a confectionat. Un curcubeu!

ziua culturii nationale

Va invit sa scrieti in comentarii activitatile frumoase pe care le-ati realizat cu elevii cu de Ziua Culturii Nationale. Ce poezie ati ales? Ce activitati ati desfasurat?

Alte articole pe blog: Provocare la citit, Idei mici pentru lectii

Ema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *