compararea numerelor pana la 100

Compararea numerelor pana la 100 – plan de lectie

Cateva idei despre lectia noastra: Compararea numerelor pana la 100. Ora s-a desfasurat online. Daca as fi avut lectia in clasa, as fi introdus un joc in perechi sau un joc de miscare. Sigur, se poate face acest lucru si la lectia online, de data aceasta insa abordarea a fost alta. Copiii stiu sa compare numerele inca de la clasa pregatitoare. Am mai abordat tema si la capitolul numere pana la 31.

compararea numerelor pana la 100

Compararea numerelor pana la 100 cu activitati practice

 • Am pornit de la cateva imagini care prezinta situatii in care comparam ceva. Am facut legatura dintre aceste imagini si ora noastra de matematica. Ne-am amintit ce semne folosim cand comparam numerele.
 • Copiii au descoperit ca putem compara marimi, inaltimi, viteza, greutatea.
 • Cu betisoare am format numere. Betisoarele sunt grupate in buchetele de cate zece, unele betisoare stau separat pentru a forma unitatile.
 • Am folosit aplicatia iVCam ca sa arat copiilor masa mea. Folosesc aplicatia pe telefon si o sincronizez cu laptopul, apoi dau share ecranului.
 • Am format cu betisoare 3 situatii: zeci egale si unitatile difera, zeci diferite si unitatile sunt egale, si zecile si unitatile sunt diferite.
 • Un copil a sugerat sa formam alt numar. A fost 81. Un alt copil a explicat cum aranjam betisoarele: 8 buchetele la zeci si un betisor la unitati.

compararea numerelor pana la 100

 • Am rugat copiii sa dea exemple de numere mai mari decat 81, apoi mai mici decat 81.
 • Joc rapid – Adevarat sau fals – Pentru adevarat ei ridicat degetul aratator, pentru fals il pozitionau in jos. Am spus propozitii adevarate si false, exemplu: 2 este mai mic decat 81. 94 este mai mare decat 8. 53 este mai mare decat 81.
 • Am lucrat in caietele de exercitii. Acolo am pornit de la o imagine cu copii care au facut sport si isi luau pulsul. Am vorbit despre acest lucru, apoi am rezolvat cateva exercitii.
 • Evaluare: Spune un numar mai mare decat varsta ta.

compararea numerelor pana la 100

 

Ce voi face ora viitoare pentru compararea numerelor pana la 100

 • Exercitii cu betisoare: Un copil spune un numar, il formam, ceilalti dau exemple de numere mai mici sau mai mari. Un alt copil spune un alt numar, il formam. Sarcina pentru ceilalti e sa gaseasca un numar mai mare, dar acre are acelasi numar la zeci, un numar mai mic, dar care acelasi numar la unitati.
 • Exercitii de scriere pe caietul cu patratele pentru incadrarea numerelor si pentru folosirea in scris a semnelor de comparare.
 • Joc pe caiet: Dictare cu cate un numar, apoi copiii scriu un numar mai mare sau mai mic, oriunde pe pagina. De exemplu eu spun 56, ei vor scrie un numar mai mare. Eu spun 89, ei vor scrie un numar mai mic. Sarcina de final e sa uneasca in ordine crescatoare toate numerele care au rezultat.
 • Joc pe Learning Apps – formatul ordonare pe grupe. Sarcina e: Care numere sunt mai mici sau mai mari decat 48? Elevii vor sorta numerele. Apoi verificam raspunsurile. Acest joc poate fi si forma de evaluare.

Alte jocuri pentru comparare si ordonare

Daca aveti idei interesante pentru compararea numerelor pana la 100, la clasa intai sau la alta clasa, va invit sa le scrieti intr-un comentariu. Ce a fost usor si ce a fost usor la acest capitol?

Imaginile folosite sunt de AICI, AICI, AICI.

Alte articole de matematica gasiti pe blog: Spinner Game la matematica, Matematica in joaca

Ema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *