Ziua punctului, 15 septembrie

Pornind de la cartea lui Peter H. Reynolds, The Dot, ziua de 15 septembrie a fost declarată Ziua Internatională a Punctului, Dot Day. E o celebrare a bucuriei de a citi, de a fi creativ. Noi am sărbătorit ziua prin activități specifice și vă povestesc mai jos despre ele. Vă puteți salva fișele create și folosite de mine, poate vă vor fi de folos. Ce voi prezenta mai jos sunt activități realizate în 2022, pe când elevii mei erau clasa a treia.

Expresii cu … puncte

Am considerat că elevii mei de clasa a treia sunt pregătiți pentru a înțelege expresii, așa că am adunat pentru ei câteva ziceri frumoase. Le-am citit în clasă și le-am explicat. Cu unele am alcătuit și propoziții. Găsiți fișa pentru a o salva în calculatorul vostru AICI.

Ce poate deveni un punct?

Urmărind ideea din carte, am propus elevilor un exercițiu de imaginație: să transforme un cerc în diferite obiecte. Astfel, pe foaia de lucru, cercurile au devenit fețe zâmbitoare, roți de bicicletă, planete, jucării. Găsiți fișa pentru această activitate AICI.

Un punct însuflețit

Cu ajutorul aplicației Quiver puteți „da viață” punctelor. Vă spun și cum faceți. Intrați pe site, salvați și printați fișele concepute special pentru această zi. Copiii le vor colora. Apoi, cu aplicația Quiver instalată pe telefon, faceți ca desenele voastre să prindă viață în realitatea augmentată. Găsiți fisele pe site AICI.

Găsiți idei de activități și pe siteul dedicat acestei zile, AICI.

În cazul în care Ziua Punctului vi se pare o idee minunată, dar nu sunteți pregătiți să o celebrați în 15 septembrie, nu e nimic. Găsiți o altă zi în care să cititți copiilor cartea și în care să desfășurați tot felul de activități cu puncte. Vă las și linkul către activitatea similară pe care am ținut-o cu elevii în 2019, o găsiți AICI.

Dacă și voi aveți idei de activități cu puncte, vă invit să scrieți un comentariu.

Găsiți cartea de cumpărat AICI.

Alte articole pe blog: Povestea tricoului tau, Carte: Ce poti face cu o idee?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *