anul scolar 2023

Anul școlar 2023 – Pune-ti o dorinta!

Bine ne regasim in anul 2023! Hai mai departe! In primele zile de scoala din acest an vom trage linie si vom socoti putin ce s-a intamplat anul trecut. Apoi vom discuta despre ce vom face in anul scolar 2023 sau de-a lungul intregului an. Ce planuri au copiii? Functioneaza sa ne stabilim niste obiective? Putem urmari niste idei de-a lungul anului? Elevii mei sunt in clasa a treia. Voi incerca sa ii tin conectati la a avea un plan si la a urmari luna de luna niste obiective simple.

anul scolar 2023

Hai sa ne punem o dorinta!

Da, haide sa incercam mai intai cu una singura. Sa facem pasi mici. Suna pretentios, stiu, la copii nu functioneaza chiar asa. Dorintele lor sunt din universul apropiat si din zonele de interes: o jucarie noua cred ca e dorinta din topul listei. Insa poate functioneaza sa isi stabileasca un obiectiv pe care sa il urmareasca. Poate ca scriind pe un patratel de hartie o dorinta, un obiectiv, o idee, copiii vor fi motivati sa se gandeasca macar la respectivul rand, sa revina uneori la ideea lor. Uneori nici la mine nu functioneaza, dar acest lucru nu inseamna ca abandonez. Secretul meu e sa ajustez mereu gandul, sa caut ceva care ma mobilizeaza. Intr-o luna poate fi ceva, in alta luna altceva. Cred ca asa e si la ei. Sa fim realisti, o multime de lucruri in viata noastra se schimba in functie de o actiune de moment, de ceva neprevazut. Mi se pare important sa pot sa ma adaptez, sa reformulez planul, sa vad cum pot sa ma descurc mai departe pentru a-l indeplini.

 

Ce a fost important in 2022?

Sigur au fost si lucruri care nu au mers bine. Da, le recunosc, pot discuta despre ele. Nu vreau sa le ascund, sa le minimizez. Ce nu a functionat si de ce? Copiii mici nu invata din greseli. Dar tot pot discuta cu ei despre lucrurile care nu ne-au reusit in clasa.

Apoi putem pune accent pe lucrurile care ne-au reusit. Sunt o multime! Va fi interesant sa vad ce isi mai amintesc, sa vad ce e important pentru ei, ce a contat. As putea sa folosesc niste poze realizate de-a lungul anului, ne uitam la ele, sigur se vor trezi amintiri. Apoi ar putea rasfoi mapa in care isi aduna lucrarile, caietele, picturile. Se vad progrese?

 

Un exercitiu de scriere pentru 2023

Puteti descarca fisele mele AICI. Le-am conceput si in format alb-negru si color. Pe langa faptul ca vom avea ceva de discutat, ceva de la care sa pornim in primele zile de scoala, acesta poate fi si un exercitiu de scriere. Voi pune accent pe formulari, pe cum se organizeaza ideile, pe exprimarea clara.

Formatul meu contine si coronite. Am pus cate doua pe o foaie pentru a economisi hartie si tus. La fiecare coronita trebuie sa ii mai adaugati voi o bentita de hartie pentru a o lungi, formatul meu cuprinde doar jumatate.

Daca aveti si alte idei, va invit sa lasati un comentariu. Ce activitati planificati pentru acest inceput de an?

Alte articole pe blog: Peak. Secretele performantei, Proiect la stiinte

Sa fiti sanatosi, creativi si voiosi in anul scolar 2023 si de-a lungul intregului an 2023!

Ema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *