bratara prieteniei

Bratara prieteniei

Cand am gasit pe internet cum se face bratara prieteniei, mi-a parut rau ca nu am stiut de metoda pe la inceputul anului scolar deoarece le-as fi prezentat copiilor o metoda amuzanta de a invata cum se fac nodurile. Dar nu e tarziu sa realizam si in clasa  a 2-a bratari ale prietenie cu noduri. Toata vara fetita mea de 8 ani a fost de neoprit in a realiza bratari pentru toti prietenii si toate cunostintele. A dorit sa prezinte intr-un film cum se face, iar eu am fost de acord, deoarece pe anga valoarea educativa a acestui film, i-am dat posibilitatea sa isi organizeze ideile, sa isi faca un plan de prezentare, sa explice coerent si … sa devina vedeta.

Materiale: 4fire diferit colorate, un ac de siguranta, o perna (noi am lucrat mai usor prinzand cele 4 fire de o perna).

Cum se procedeaza cu cele 4 fire: intotdeauana cu primul fir se vor realiza cate 2 noduri pe fiecare dintre celelalte 3 fire. In acest fel firul mov, spre exemplu, va ajunge ultimul, iar la etapa urmatoare primul fir va fi cel roz.

bratara prieteniei

Nu-i asa ca e o metoda grozava de a-i invata pe copii nodurile simple?

bratara prieteniei

Dupa ce veti termina si bratara are lungimea dorita, modelul va fi unul dungat intr-o ordine prestabilita. Putem combina aici partea de abilitati practice cu partea de matematica, deoarece copiii vor observa usor succesiunea culorilor, mereu aceeasi, repetitiv.

bratara prieteniei
Ne-am propus sa incercam o bratara cu mai multe fire: 6 sau 10.

Daca aveti si alte idei pentru a-i invata pe copii cum se fac nodurile, lasati un comentariu.

3 thoughts on “Bratara prieteniei”

  1. Eu le-am făcut modelul pe roata la bratari. Cel cu nodurile era interesant, dar exclus în condițiile în care nici la șireturi nu știu sa se lege. As vrea totuși pe grupurI mici, sa le arat și acest model. Cu toți simultan e exclus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *