litera m

Litera M – M de la măr

A fost M de la măr. M are gust de mar parfumat, rosu, dulce. Povestea mea a fost cu maimuta MIA care a pregatit surprize pentru ziua mamei sale: un tort cu morcovi si mar maruntit, manusi mov cu margele, un buchet cu margarete si maci. Prietenii sai magarusul si manzul au ajutat-o. Din poveste am desprins marul pentru a vorbi despre el la stiinte.

litera m

Degustare de mere

Am ales pentru degustare 5 mere diferite. Mi-am notat numele lor si copiilor le-au placut denumirile, au spus ca li se potrivesc. Ne-am gandit de unde vine numele de Granny Smith si am imaginat o poveste cu o bunica pe nume Smith ce avea o livada cu mere gustoase.

Momentul degustarii a fost tare amuzant si surprinzator pentru copii. Li s-a parut o activitate importanta in care li se cere parerea. Au gustat, pe rand, toate merele si la final au hotarat care e cel mai bun. S-a votat cu castane: copiii au pus o castana in farfuria cu marul preferat. Castigator a iesit marul Jona Prince, un mar rosu, parfumat, cu gust foarte bun, catifelat. Marul acesta e chiar de poveste, copiii au fost impresionati de culoare si nume si de cate ori deseneaza un mar e desigur marul Prinț de la activitatea de degustare.

litera m

Ciclul de viata al marului

Am urmarit un film despre cum creste un copac. Apoi am stabilit care sunt etapele, de la samanta, la fruct. Sarcina lor a fost sa decupeze etapele si sa le lipeasca, in ordine, pe un mar din hartie colorata.

La o clasa mai mare ar fi fost interesante si informatii stiintifice, curiozitati pe care sa le caute ei. M-am limitat acum doar la aranjarea etapelor, reluam la anul, in clasa intai, lectia cu marul si o vom imbogati cu alte detalii.

litera m

Marul fermecat

Doua mere intr-o ora, asa a fost. Adica am realizat doua activitati la lucru manual, ambele cu un mar. Ideile le-am gasit pe internet, nu am reusit sa stabilesc cui apartin postarile originale.

Am facut un topper pentru creioane: doua mere decupate lipite impreuna, la mijloc se pune creionul. Marul realizat din hartie pliata a fost foarte greu pentru copiii de pregatitoare. Pliatul hartiei e prea dificil pentru ei.

Am adaugat la lectiile noastre si un cos cu mere care se deschid. Pe fiecare se afla scrise cuvinte pe care le tot citim dimineata. Daca aveti o clasa mai mare, puteti scrie ortograme, parti de vorbire, exercitii.

litera m

Daca aveti si voi idei, va invit sa lasati un comentariu.

Alte articole cu litere gasiti pe blog: M de la monstru. Monstrul mizeriei, M de la MAIMUTA

Ema

3 thoughts on “Litera M – M de la măr”

  1. Superbe idei !!!! Asta înseamnă predare la clasa pregatitoare ! Mulțumesc si felicitări !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *