fise in paint

Nu modificati fise in Paint!

O particica din tara asta o sa se vindece cand nimeni nu o sa mai modifice fise in Paint. Sigur, ideea asta e țâști-bâștiul atmosferei. Da, asa e, dar luati ideea asta si priviti-o la nivel de scoala, de oras, de judet, de tara.

fise in paint

De ce nu faci chiar tu niste fise?

Dati-mi un singur motiv viabil pentru care unii prefera sa modifica fise in paint si nu sa le creeze ei singuri.

Paint e un program de desen. Dar cei ce modifica fise in Paint cred ca ei sunt digitali asa. Au un telefon pe care dau cu degetul, cont pe Facebook, modifica fise in Paint si gata, sunt digitali. Ei nu stiu sa isi faca un cont pe gmail, nu stiu sa puna note pe classroom, nu stiu sa deosebeasca o stire falsa de una adevarata, dar pot modifica fise in Paint. Exista si nivelul urmator: cei care dau indicatii despre cum sa fie modificate fisele in Paint. Oamenii acestia care modifica fise in paint nu stiu sa caute informatii despre cum sa creeze o fisa, dar gasesc una in spaniola, in engleza, in germana si chiar in romana, cum altfel?, si simt ca li se potriveste dar are nevoie de ajustari si de putin Paint. De ce fac oare asta? Nu au timp? Nu sunt creativi? Nu stiu sa foloseasca un Word? Ma chinuie ideea ca niste elevi vor primi fise modificate in Paint. Le stiti si pe acelea la care se foloseste corectorul alb si se scrie deasupra?

Fii creativ, fii original, ai initiativa – asta o sa ne vindece!

Cand oamenii acestia care modifica azi fise in paint pe ideea ca las’ ca merge si asa isi vor schimba perspectiva si atunci cand vor avea nevoie de o fisa vor pune mana sa o creeze chiar ei, abia atunci se va modifica in bine o particica. Nu e nimic rau sa gasesti pe net o fisa si sa o folosesti la clasa ta. Da, folositi fise ale altora, dar nu le modificati in Paint. Si nu sfatuiti pe altii sa modifice ceva.

Sunt in multe grupuri de profesori din strainatate. Pe cuvant daca am vazut pe cineva sa modifice fise in Paint! Nu stiu daca tara lor e mai bine din cauza asta. Dar eu asa cred, ca o anumita parte e mai bine. Si sa stiti ca in unele tari fisele sunt mai la putere decat la noi, unii nu folosesc manuale.

  • Daca aveti nevoie de ajutor la creat fise, va ajut eu.
  • Folositi fisele cu masura. Combinati fisele cu activitati de miscare si cu jocuri.

Alte articole pe blog: Ce facem cu scoala online?, Activitati cu carti – 20 de idei

Ema

 

3 thoughts on “Nu modificati fise in Paint!”

  1. Ai uitat categoria care le printează așa cum dă de ele și le „explică”.
    De ce nu creează fișe singuri? Pentru că e muncă nebună să iei de la 0. Pentru că atunci când o faci, proiectezi de fapt toată lecția, ce lucrează cu tine, ce lucrează singuri. Pentru că nu au chef. Pentru că merge și așa. Pentru că nu i-a învățat nimeni cum să folosească calculatorul. Pentru că știu oameni care în pauza de dinaintea orei caută repede ceva pe net să îi țină ocupați, fără să fi pierdut o secundă în pregătitrea lecției.
    Să mai zic? Îți spun ce îmi reproșează fii-mea, când stau cu orele la calculator: „Tu crezi că toți sunt ca tine, să muncească așa? Nu le pasă!”
    Mi-a spus o colegă în facultate că e greu să fim în același an. Ridic standardul atât de sus că îi oblig și pe ceilalți să muncească. La școală știu că am călcat lumea pe bătături, începând cu intratul la fix la oră, apoi vin celelalte. Anul ăsta am muncit enorm, și la un moment dat o colegă, văzând materialele, „Aaaa, ce frumoase sunt! Le vreau și eu când iau CP! Sau lasă, că le pui tu la tine pe net!” M-am simțit luată de fraieră, că eu nu mă laud cum mă plimb și cum bat mallurile, că n-am când…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *